9 Ιουλ 2017

«Βροχή» τα λουκέτα σε μαγαζιά που δεν εκδίδουν αποδείξεις

Συνεχίζεται το «σαφάρι» ελέγχων της ΑΑΔΕ  περιοχές της χώρας Βαριές «καμπάνες» για μη έκδοση αποδείξεων επέβαλαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε εταιρείες με ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Μύκονο και άλλα νησιά, καθώς συνεχίζονται οι εκτεταμένοι έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, στη Μύκονο εντοπίστηκαν 38 περιπτώσεις ενοικιαζόμενων δωματίων όπου δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις και στη Νάξο 120 περιπτώσεις. Το πρόστιμο για κάθε περίπτωση παράβασης υπολογίζεται από 1.000 έως 2.500 ευρώ, συν το πρόστιμο μη έκδοσης αποδείξεων.
«Βροχή» τα λουκέτα σε καταστήματα

Εξάλλου, νέα «λουκέτα» για μη έκδοση αποδείξεων επιβλήθηκαν χθες το βράδυ σε μπαρ και εστιατόρια από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

Σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι δεν είχαν εκδοθεί 60 αποδείξεις και για τον λόγο αυτόν επιβλήθηκε κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες.

Επίσης για 48 ώρες κλείνει και ταβέρνα στη Χώρα της Ίου που δεν είχε εκδώσει 13 αποδείξεις.

Το βράδυ της Παρασκευής, ελεγκτές παρουσιάστηκαν ως πελάτες σε γεμάτο εστιατόριο στη Μύκονο. Σε 15 τραπέζια που ελέγχθηκαν δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη. Το εστιατόριο σφραγίσθηκε για 48 ώρες, μετά των αναλόγων προστίμων.

Στη Σέριφο οι ελεγκτές παρουσιάστηκαν σαν «ζευγαράκι» που πήγε να πιει το ποτό του σε γνωστό μπαρ - εστιατόριο . Και εκεί διαπιστώθηκαν τα ίδια.

Φούρνος στη Νάξο, όπου οι ελεγκτές εμφανίστηκαν σαν τουρίστες, δεν έκοβε αποδείξεις για την πώληση των προϊόντων του. Ο φούρνος έκλεισε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη