31 Ιουλ 2017

ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ Ο ΛΕΚΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

O καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας αποκλείει «σεισμό 9,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα

Η «είδηση» για σεισμό τέτοιου μεγέθους στην Κρήτη τον Αύγουστο έκανε το γύρο του Διαδικτύου και προκάλεσε την οργή του προέδρου του ΟΑΣΠ.

Όχι μόνο δεν έγιναν ποτέ ανάλογες δηλώσεις για επικείμενο σεισμό μεγέθους 9,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κρήτη, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί πουθενά στον ελλαδικό χώρο, δηλώνει κατηγορηματικά ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, στο πρόσωπο του οποίου αποδόθηκε ψευδώς η «δήλωση» αυτή.



Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ οργισμένος τονίζει πως μια τέτοια παραπλάνηση είναι «ποινικά κολάσιμη πράξη» και χαρακτήρισε το δημοσίευμα που τις τελευταίες μέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου «άθλιο» και «εναντίον του κοινωνικού συνόλου». Εξηγεί μάλιστα πως δεν υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ στον ελλαδικό χώρο, καθώς οι τεκτονικές πλάκες στην Ελλάδα δεν δίνουν τέτοια μεγέθη. Παράλληλα, μιλώντας στον Real fm, ο κύριος Λέκκας δήλωσε πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα παραβιάζει την επιστημονική του οντότητα και διαδρομή.

Η «είδηση» εμφανίστηκε ως φάρσα στην ιστοσελίδα channel28news.com, που καλεί τους χρήστες της να δημιουργήσουν μια ψεύτικη είδηση για να κάνουν φάρσα στους φίλους τους. Μάλιστα, η ένδειξη πως πρόκειται για φάρσα είναι εμφανής στον χρήστη, ακόμα και αν «την πατήσει» και πιστέψει το ψεύτικο κείμενο. Το δηλώνει ξεκάθαρα ακόμα και το «σήμα» της ιστοσελίδας, ενώ επίσης κατηγορηματικά αναφέρεται το εξής: «Δεν υποστηρίζουμε τις ψεύτικες ειδήσεις. Αυτή είναι μια ισοτσελίδα για φάρσες με σκοπό την διασκέδαση. Αναρτήσεις που κάνουν bullying, περιέχουν βίαιες απειλές ή παραβαίνουν την τάξη δεν επιτρέπονται σε αυτή την ιστοσελίδα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη