Στον αέρα η δεδηλωμένη Τσίπρα: Ποιος βάζει τρικλοπλοδιά στην κυβέρνηση

12 Ιουλ 2017

Πώς απειλή τη δεδηλωμένη της κυβέρνησης για το θέμα Καμμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση με αφορμή τις θέσεις του Πάνου Καμμένου για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή αναφορά του Βασίλη Λεβέντη για το θέμα της ΠΓΔΜ, υπενθύμισε ότι επίσημη και επικυρωμένη θέση από την ελληνική αντιπροσωπεία υπάρχει και είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, όπως αποτυπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 και μετά τις διαπραγματεύσεις στο Βουκουρέστι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο του είπε πως ως βουλευτής της ΝΔ το 2007 είχε συνταχθεί με την θέση της τότε κυβέρνησης για σύνθετη ονομασία.

«Έχετε δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη αλλά δεν γίνεται σε ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής άλλη άποψη να έχει ο υπουργός εξωτερικών και άλλη ο υπουργός Αμυνας. Προκαλείται μείζον θέμα».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχει ακόμη και θέμα δεδηλωμένης καθώς «δεν μπορεί η κυβέρνηση να εμφανίζεται με διαφορετικές θέσεις σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα».

Απευθυνόμενος δε στον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «δεν μπορείτε κύριε Τσίπρα να έχετε υπουργό Αμυνας έναν υπουργό που αμφισβητεί την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης σε ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής».


Καμμένος: Πρόβλημα υπαρξιακό έχετε εσείς

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε ο Πάνος Καμμένος λέγοντας πως ο ίδιος δεν έχει ψηφίσει ποτέ τη θέση της σύνθετης ονομασίας γιατί δεν ήρθε στη Βουλή κάτι τέτοιο και επετέθη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι αυτός έχει πρόβλημα με την συνοχή του κόμματος του ενώ στην κυβερνητική πλειοψηφία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

«Πρώτη φορά ακούω ότι οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ είναι σχέδια νόμου. Ουδέποτε έχω ψηφίσει αλλαγή της θέσεως αυτής, το 2008 είναι ανακοίνωση δεν είναι νόμος.

Πρόβλημα υπαρξιακό πρέπει να έχετε εσείς γιατί όταν έριξε την κυβέρνηση ο Σαμαράς ένα γήπεδο φώναζε νάτος νάτος ο προδότης.

Εμείς ούτε διαφωνίες είχαμε όπως η αδερφή σου με τον Καραμανλή για το σχέδιο Ανάν ούτε για το ΝΑΤΟ. Να ‘στε σίγουροι ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα τα βρει μια χαρά».

fimes.gr
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη