15 Ιουλ 2017

Παράδοση του «φακέλου της Κύπρου» από Βούτση

Στην ύπαρξη υλικού για την τραγωδία της Κύπρου το ’74, και το οποίο –όπως κατέγραψε χθες η «Κ»– παραμένει στα υπόγεια
της Βουλής τον αποχαρακτηρισμό του από «απόρρητο» ή «άκρως απόρρητο», προκειμένου με τη σειρά του να παραδοθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ν. Βούτσης, χθες, από τη Λευκωσία.
 Ο κ. Βούτσης, επικεφαλής ελλαδικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, μετέβη, ως γνωστόν, στην κυπριακή πρωτεύουσα, προκειμένου στο πλαίσιο διμερούς Πρωτοκόλλου να παραδώσει όλα τα έγγραφα του λεγόμενου «φακέλου της Κύπρου», που αποτελούν υλικό της ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία συγκροτήθηκε και λειτούργησε τη δεκαετία του ’80.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά το τέλος της διαδικασίας παράδοσης-παραλαβής στην κυπριακή Βουλή και της συνάντησης την οποία είχε στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, ο κ. Βούτσης ανέφερε συγκεκριμένα: «Ολο το υλικό το οποίο ήλθε σε γνώση ή προέκυψε στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής της ελληνικής Βουλής τα έτη 1986, 1987 και 1988 έχει σταλεί εδώ.


Υπάρχει και επιπλέον υλικό, το οποίο δεν είχε τότε συζητηθεί στην Εξεταστική Επιτροπή, για το οποίο, αφού υπάρξει μια διαδικασία, όπως λένε τα διεθνή νόμιμα, αποχαρακτηρισμού των διαβαθμισμένων εγγράφων από την πηγή από την οποία περιήλθαν σ’ εμάς, και αυτά θα έρθουν εδώ (σ.σ. ενν. στη Λευκωσία) σε εύλογο χρονικό διάστημα».








http://24wro.com.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη