27 Ιουλ 2017

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΜΠΑΛΑΦΑ ΤΩΡΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Τσίπρας: Αν βγεις βόλτα στην Αθήνα βλέπεις μόνο χαμογελαστά πρόσωπα


Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού στην τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha για την ασφάλεια στην Αθήνα.
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως... ειδική περίπτωση τα Εξάρχεια, ενώ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το μπαράζ επεισοδίων στο κέντρο απάντησε: «Εχετε ξεχάσει τι γινόταν στο κέντρο της Αθήνας το 2008 με τα επεισόδια. Είμαστε μια πολύ ασφαλής πόλη, είμαστε πυλώνας ασφάλειας. Υπάρχει και μητροπολιτική βία και βία στα γήπεδα».
Ο Πρωθυπουργός μάλιστα προσκάλεσε τον δημοσιογράφο να βγουν μια βόλτα μαζί στην πρωτεύουσα. «Αν πάτε βόλτα, πάμε και μαζί θα δείτε τουρίστες και χαμογελαστά πρόσωπα. Όχι όπως ήταν πόλη αστακός. Ούτε οδοφράγματα. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να έχει μέτρα στις γειτονιές», είπε ο κ. Τσίπρας, κάτι που έκανε τον Αντώνη Σρόιτερ να επισημάνει «Αν πάμε όμως έξω από το Πολυτεχνείο στις 12 το βράδυ δεν ξέρω αν θα φύγουμε...».
Ερωτηθείς για την περιοχή των Εξαρχείων την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως «άβατο» ο πρωθυπουργός είπε: «Τα Εξάρχεια πάντα ήταν μια ιδιαίτερη περιοχή. Έγινε επιχείρηση από την ΕΛΑΣ για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών με συλλήψεις». Για να συνεχίσει με την γενικότητα: «Είμαστε μια πολύ ασφαλής στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει κρίση ασφάλειας. Έχουμε μείνει έξω από αυτό εμείς».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη