22 Ιουλ 2017

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ! Γιατί η οικονομία μπορεί να είναι η αχίλλειος πτέρνα του

Το τοπίο δεν είναι ρόδινο στο παλάτι του Σουλτάνου παρά το γεγονός ότι έχει πλέον διευρυμένες εξουσίες. 

Αυτό που δεν μπορεί να ξεπεράσει είναι η δυσπιστία των ξένων με το χαστούκι να έρχεται από τον οίκο αξιολόγησης Fitch και ενώ η τουρκική οικονομία συνεχίζει να έχει σοβαρά προβλήματα.
Αμετάβλητο στην κατηγορία των «σκουπιδιών» διατήρησε το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας ο οίκος αξιολόγησης Fitch επικαλούμενος τους πολιτικούς κινδύνους στη χώρα και στην περιοχή αλλά και τις επιπτώσεις των μέτρων για την τόνωση της οικονομίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, κρίνοντας ότι θα πλήξουν τις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας.
Η προοπτική του αξιόχρεου της Τουρκίας είναι «σταθερή», πρόσθεσε ο Φιτς στην ανακοίνωσή του.
Τον Ιανουάριο, ο οίκος υποβάθμισε το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας σε BB+ (από BBB-), στη χαμηλότερη βαθμίδα επένδυσης στην κλίμακά του, επικαλούμενος τις ανησυχίες για την πολιτική κατάσταση μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα πριν από έναν χρόνο.
Στη χθεσινή του ανακοίνωση ο οίκος επισήμανε ότι η καταστολή που συνεχίζεται έκτοτε, στο πλαίσιο της οποίας 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 150.000 απολυθεί, καθαιρεθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα, «συνεχίζει να ανησυχεί ορισμένους οικονομικούς παράγοντες». Παράλληλα, οι σαρωτικές εξουσίες που απέκτησε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα του Απριλίου εδραιώνουν ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο οι μηχανισμοί δημοκρατικού ελέγχου αποδυναμώνονται, επισήμανε ο οίκος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη