Τουρκία: Προφυλακίζουν τη διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας και ακτιβιστές!

18 Ιουλ 2017


Tην προφυλάκιση της τοπικής διευθύντριας της Διεθνούς Αμνηστίας, Ιντίλ Εζέρ, αλλά κι άλλων πέντε ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διέταξε δικαστήριο στην Τουρκία, παρά τις αντιδράσεις, με τον Ταγίπ Ερντογάν να στέλνει μήνυμα ότι αψηφά τη διεθνή κοινότητα.

Η Εζέρ έχει συλληφθεί μαζί με δέκα άλλους ακτιβιστές, μεταξύ αυτών ένας γερμανικής κι ένας σουηδικής καταγωγής στις 5 Ιουλίου. Οι συλλήψεις έγιναν ενώ οι ακτιβιστές παρακολουθούσαν ένα σεμινάριο για την ψηφιακή ασφάλεια, αλλά και την διαχείριση πληροφοριών σε ξενοδοχείο κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Ο εισαγγελέας ζήτησε τη Δευτέρα από το δικαστήριο στην προφυλάκιση όλων των συλληφθέντων, καθώς θα δικαστούν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε την απελευθέρωση τεσσάρων από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με την εφημερίδα. Οι συλλήψεις των ακτιβιστών έγιναν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της αστυνομίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

«Έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Τώρα ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε τα δικά τους» σχολιάζει η ΜΚΟ στον ιστότοπό της.
 
 http://fimotro.gr/
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη