Γ. Βρούτσης: «Ο εφιάλτης brain drain τριπλασιάστηκε σε τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και η τάση από 11% έγινε 33% το 2017»

14 Ιουλ 2017

Τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της Adecco με τίτλο «η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα», που διενεργήθηκε τρίτη
φορά φέτος σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών LMG, και αφορούν τις επιπτώσεις της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στους νέους ανθρώπους, σχολίασε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.


Με σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρώην Υπουργός Εργασίας, έγραψε χαρακτηριστικά: «Οι νέοι μας, φεύγουν. Ο εφιάλτης Brain drain τριπλασιάστηκε σε τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ. Η τάση από 11% έγινε 33% το 2017».

Ταυτόχρονα, ο κ. Βρούτσης, κοινοποίησε και σχετικό πίνακα.

Δείτε την ανάρτηση του Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ:

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, για το θέμα με τα στοιχεία της έρευνας της Adecco, τονίστηκε: «Κόλαφος για την Κυβέρνηση. Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας επισημαίνουν τριπλασιασμό της τάσης του brain drain στα χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα –Καμμένου».

Και «συγκεκριμένα», αναφέρθηκε:

-Το 2015, το 11% των νέων της πατρίδας μας επιδίωκε να βρει εργασία στο εξωτερικό, ενώ το 89% ήθελε να βρει δουλειά και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα

-Το 2016, το ποσοστό αυτό υπερδιπλασιάστηκε (έφτασε στο 28%), καθώς όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονταν ότι εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθούσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι ευκαιρίες εξέλιξης στην Ελλάδα μειώνονταν δραματικά

-Το 2017, η τάση φυγής των νέων μας στο εξωτερικό τριπλασιάστηκε συγκριτικά με το 2015, φτάνοντας στο 33%.

«Ολοένα και περισσότεροι νέοι της πατρίδας μας, καταρτισμένοι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, διαπιστώνουν τη σκληρή και αδιέξοδη πραγματικότητα που διαμορφώνει στην Ελλάδα η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Καμία ελπίδα, κανένα όραμα δημιουργίας, κανένα κίνητρο για τη νέα γενιά της πατρίδας μας. Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής είναι ολέθρια. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης τεράστιες. Το συμπέρασμα ένα: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα και κυρίως τους νέους» κατέληξε ο Τομέας Εργασίας της ΝΔ. 

 .zougla.gr
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη