Έρχεται νέα χαλάρωση των capital controls – Τι θα προβλέπει και ποιους αφορά

31 Ιουλ 2017

Σε νέα χαλάρωση των capital controls, σκέφτεται να προχωρήσει η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος, κυρίως
για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπ. Οικονομικών κύρια στόχευση αποτελεί η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, η διευκόλυνση του εξαγωγικού τομέα και η τόνωση των επιχειρήσεων, που εν μέσω των περιορισμών, αντιμετώπισαν σοβαρά λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα.

Σημείο αναφοράς θα αποτελέσει η «χαλάρωση» του αυστηρού πλαισίου που διέπει τις συναλλαγές των επιχειρήσεων προς το εξωτερικό. Ελέω των capital controls, οι συναλλαγές δεν ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ ανά πελάτη και ανά ημέρα, γεγονός που λειτουργεί ως τροχοπέδη στις δραστηριότητες, εκτός συνόρων, των ελληνικών επιχειρήσεων. Το «ταβάνι» των συναλλαγών θα αυξηθεί σημαντικά, δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες λειτουργίας τις επιχειρήσεις.
Aρση των εμποδίων για ανοιγμα νέων λογαριασμών
Η νέα χαλάρωση των capital controls, αναμένεται να… φέρει και άρση των εμποδίων στο άνοιγμα των νέων λογαριασμών, όπως επίσης και να επιτρέπει την προσθήκη συνδικαιούχων στους υφιστάμενους λογαριασμούς. Επιπρόσθετα, βάσει και των προτάσεων που έχει καταθέσει η ΤτΕ, θα υπάρξει αύξηση του μηνιαίου ορίου για τα εμβάσματα στο εξωτερικό, από 1.000 ευρώ που είναι σήμερα, καθώς επίσης και επιμήκυνση των μέγιστων ορίων αναφορικά με τα ιατρικά έξοδα και τα εμβάσματα προς τους φοιτητές.
Αύξηση του ορίου ανάληψης
Σ’ ό,τι αφορά στους ιδιώτες και στο όριο ανάληψης, που με τα σημερινά δεδομένα είναι 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες, το επικρατέστερο σενάριο που έχει πορεία… έγκρισης από το ΥΠΟΙΚ, κάνει λόγο για διεύρυνση του ορίου κοντά στα επίπεδα των 2.000 ευρώ ανά μήνα.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη