Τον «έδωσε» κανονικά ο Λογοθέτης (πρώην αντιπρ. ΕΛΣΤΑΤ): «Ο Γεωργίου έπαιρνε εντολές από τη Eurostat και νομιμοποίησε το 1ο μνημόνιο!»

20 Ιουλ 2017

«Μέσω αυτού του ελλείμματος του φουσκωμένου, τον Απρίλιο του 2010 μπήκαμε στο μνημόνιο», τόνισε ο κ. Λογοθέτης
«Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου νομιμοποίησε το πρώτο μνημόνιο, με τις προβλέψεις του για το έλλειμμα του 2009», υποστήριξε ο ο Νίκος Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής επί θητείας Ανδρέα Γεωργίου, μιλώντας σε ρ/σ.
«Ο κ. Γεωργίου με τον “υπολογισμό” του για έλλειμμα 15,1% ουσιαστικά νομιμοποίησε το πρώτο μνημόνιο που βασίστηκε στην πρόβλεψή του.
Μέσω αυτού του ελλείμματος του φουσκωμένου, τον Απρίλιο του 2010 μπήκαμε στο μνημόνιο», τόνισε ο κ. Λογοθέτης.
Ο ίδιος είπε ότι «ο επικεφαλής της Eurostat, Βάλτερ Ραντεμάχερ έδινε εντολές στον κ. Γεωργίου για το τι να βάλει μέσα στο έλλειμμα, πώς θα το “φορτώσει”. Κλασικό παράδειγμα είναι τα swaps του Σημίτη, τα οποία άξιζαν 2,8 δισ. όταν μπήκαμε στο ευρώ και την εποχή του 2009-’10 έφτασαν τα 21 δισ. που φορτώθηκαν στο έλλειμμα της Ελλάδας».
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σημείωσε ότι η ΕΛΣΤΑΤ έχει δικαιοδοσίες.
«Είμαστε Ανεξάρτητη Αρχή. Εκλεγήκαμε από τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής για αυτόν τον σκοπό, κυρίως να υπολογίζουμε το έλλειμμα και το χρέος της χώρας», είπε.bankingnews.gr
Share

1 σχόλιο:

  1. καί μόνο πού ή κυβέρνηση τόν απαλλάσει μέ νόμο κατόπιν πίεσης τών δανειστών, σημαίνει ότι είναι ένοχος όπως καί όλοι όσοι μάς έβαλαν στό μνημόνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη