Έδωσε την θέση του στην Ιβάνκα στους G20 (photo)

10 Ιουλ 2017

Η στάση της Ιβάνκα Τραμπ, κόρης και -κυρίως- συμβούλου του Αμερικανού προέδρου,έχει προκαλέσει νέες επικρίσεις για το τι
συμβαίνει στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου, στην G20, η οποία φωτογραφήθηκε μαζί με τους ηγέτες και κάθισε, χωρίς να μιλήσει, στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνάντησης στρογγυλής τραπέζης.
Το περιστατικό συνέβη σε εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε τραπέζι που κάθονταν μεταξύ άλλων η Βρετανίδα πρωθυπουργός, ο Ρώσος, ο Κινέζος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος.
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Τράπεζας για την υποστήριξη γυναικών επιχειρηματιών σε αναπτυσσόμενες χώρες, στο οποίο συμμετέχει και η Ιβάνκα Τραμπ (η οποία, τυπικά, στο Λευκό Οίκο έχει θέση άμισθης συμβούλου και ασχολείται με θέματα οικογένειας και γυναικών).
Η Ιβάνκα κάθισε στο τραπέζι για λίγο όταν αποσύρθηκε ο Τραμπ. Σύμφωνα με το Bloomberg, είχε πάρει το Σάββατο τουλάχιστον δύο φορές τη θέση του Τραμπ χωρίς να μιλήσει.
Λαβή για επικρίσεις έδωσε επίσης και η παρουσία της σε φωτογραφία των ηγετών -στην οποία είναι το μοναδικό πρόσωπο που δεν είναι ηγέτης.
Χαρακτηριστική των επικρίσεων που ακούγονται ειδικά στις ΗΠΑ είναι η αναφορά της αμερικανίδας γερουσιαστή Μαξίν Γουότερς (των Δημοκρατικών) που είπε ότι η Ιβάνκα «δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να συνομιλήσει με αντιπροσώπους ξένων χωρών, δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για αυτά τα ζητήματα».
Η ίδια η «οικοδέσποινα» της G20 Άνγκελα Μέρκελ υποβάθμισε το περιστατικό, λέγοντας πως είναι ζήτημα των ξένων αντιπροσωπειών ποιος θα καθίσει στο τραπέζι και η κόρη του αμερικανού προέδρου είναι, ως σύμβουλος στο Λευκό Οίκο, μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας.
Ούτε φυσικά ο ίδιος ο Τραμπ παρέλειψε να σχολιάσει. «Το μόνο κακό που έχει η Ιβάνκα είναι ότι είναι κόρη μου» είπε, υποστηρίζοντας πως η Ιβάνκα γίνεται στόχος επικρίσεων ακριβώς επειδή είναι κόρη του αμερικανού προέδρου και μεγιστάνα.
Βαρύ το κλίμα και στους δρόμους
Κομμάτια και θρύψαλα το Αμβούργο! Οι ηγέτες των είκοσι πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου έφυγαν, αλλά η γερμανική πόλη θα μαζεύει για μέρες τα «σπασμένα», καθώς οι βίαιες διαδηλώσεις και οι λεηλασίες από ακροαριστερές και αναρχικές ομάδες του Μαύρου Μπλοκ τη μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης.

Ενώ οι κάτοικοι είναι οργισμένοι με την επιλογή του Αμβούργου για τη σύνοδο του G-20, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προσπαθεί να αποδείξει στους συμπολίτες της την αναγκαιότητα αυτών των διοργανώσεων.
Είναι αμφίβολο, ωστόσο, αν αποφασίστηκαν λύσεις για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη και τις ισχυρές χώρες. Αν και οι διαφωνίες στο παγκόσμιο εμπόριο και το κλίμα ήταν έντονες, ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος έφυγε από τη Γερμανία απόλυτα ικανοποιημένος, καθώς οι προσωπικοί πολιτικοί του στόχοι επιτεύχθηκαν. Εσπασε τον πάγο και άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία, συνομιλώντας για ώρες με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για διμερή ζητήματα και διεθνείς κρίσεις. Στο θέμα της συμφωνίας για το κλίμα, ο Τραμπ απομονώθηκε, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να δηλώσει ότι η σύνοδος του Αμβούργου είχε «καταπληκτική επιτυχία»!
ivank-tramp-1
 .crashonline.gr/
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη