Με φοροκαταιγίδα θα κάνει ποδαρικό το 2018

5 Αυγ 2017

Στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους έχουν ξεκινήσει την
προετοιμασία για την κατάρτιση του προσχεδίου του ΠροϋπολογισμούΠριν προλάβουμε να πληρώσουμε τους φόρους του 2017-οι οποίοι θα ξεπεράσουν σε επίπεδο έτους τα 48 δισ. ευρώ-, οι φορολογούμενοι θα ενημερωθούν ότι το 2018 θα φέρει ακόμα περισσότερες επιβαρύνσεις.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Επένδυση», παρά τη θερινή ραστώνη, οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους (ΓΛΚ) έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για την κατάρτιση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2018, το οποίο τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή.
Αυτό προβλέπει - με βάση όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους δανειστές στο πλαίσιο κατάρτισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής -, ότι τα φορολογικά έσοδα θα πρέπει να διαμορφωθούν στα 49 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας νέα αύξηση της τάξης των 725 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017.
Και στο σκέλος των πρωτογενών δαπανών, σημειώνει το δημοσίευμα, θα πρέπει να γίνει εξοικονόμηση ύψους 740 εκατ. ευρώ, η οποία θα εξασφαλιστεί κατά κύριο λόγο από την περικοπή των συντάξεων και εν μέρει των λειτουργικών δαπανών.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη