25 Αυγ 2017

Επιστολή διαμαρτυρίας κατά του Γιάννη Κότσιρα


Το κείμενο που ακολουθεί είναι γράμμα διαμαρτυρίας στη Ισραηλινή τραγουδίστρια 
Jasmingia για συμμετοχή του Κότσιρα σε συναυλία της.

Όποιος θέλει να υπογράψει το κείμενο διαμαρτυρίας ας
μου στείλει με επιστροφή του email στο 
cohen@cohen.gr
 τη λέξη ναι και το ονοματεπώνυμο του.

Σημ: Το κείμενο με τις υπογραφές θα δημοσιευθεί στο διαδίκτυο στα Ελληνικά Αγγλικά και Εβραϊκά.



Αγαπητή Yasmin,
Μάθαμε ότι ο Έλληνας τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας πρόκειται να εμφανιστεί μαζί σου σε συναυλία στο Τελ- Αβίβ στις 25 Οκτωβρίου  προς  μεγάλη απογοήτευση των περισσότερων Ελλήνων Εβραίων και όχι μόνο, αφού ο Γιάννη Κότσιρας ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που εφάρμοσε το BDS στην Ελλάδα.
Είμαστε σίγουροι ότι δεν γνωρίζεις πως  πριν δύο χρόνια  αρνήθηκε, ενώ αρχικά είχε δεχτεί,  να εμφανιστεί σε συναυλία που διοργάνωσε η Ισραηλινή Πρεσβεία στην Ελλάδα με τον Idan Raichel.  Τον Νοέμβριο του 2015 λίγες μόνο ώρες πριν την συναυλία ο κ. Κότσιρας και μια ακόμα τραγουδίστρια (Ελένη Τσαλιγοπούλου) ακύρωσαν την εμφάνισή τους.
Προφανώς, από ότι άφησε να διαρρεύσει γιατί ποτέ δεν έδωσε δημόσια εξηγήσεις, επειδή δεν συμφωνούσε με την πολιτική του Ισραήλ, της χώρας σου, σχετικά με τη Γάζα και τους Παλαιστίνιους. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για την συμμετοχή τους από αντιφασιστικές ομάδες και όχι μόνον, οι οποίες τους καλούσαν να μποϋκοτάρουν την εκδήλωση. Ομάδες που θεωρούν  το Ισραήλ  μια μηχανή θανάτου, ένα ναζιστικό κράτος που δεν πρέπει να υπάρχει.
Βέβαια αυτή η συμπεριφορά του Κότσιρα δεν είναι  πρώτη. Την ίδια συμπεριφορά έχουν επιδείξει, για να ονομάσουμε μόνο μερικούς, στο παρελθόν και οι Θεοδωράκης,  ο Νταλάρας, ο θεατρικός συγγραφέα Καμπανέλης (η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν) και πλειάδα άλλων πασίγνωστων Ελλήνων καλλιτεχνών που είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο Ισραήλ. Εδώ πρέπει να θυμίσουμε και τον Στέλιο Καζαντζίδη ο οποίος ενώπιον ελληνικού Δικαστηρίου και μετά την δίκη σε τηλεοπτική συνέντευξη είπε: "Μόνον εγώ και ο Αραφάτ πολεμάμε τους Εβραίους"….
Όλοι πρόθυμοι να πάνε στο Ισραήλ για να μεγαλώσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά όχι μόνο απρόθυμοι να πουν μια καλή κουβέντα για το Ισραήλ άμα τη επιστροφή τους αλλά τουναντίον είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε οπουδήποτε αντί Ισραηλινή εκδήλωση.
Επειδή νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουν αυτές οι καταστάσεις και να μάθουν οι Έλληνες καλλιτέχνες πως δεν μπορούν να έχουν και την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, σε προτρέπουμε να μην δεχτείς να εμφανιστείς με τον Κότσιρα.
Οι Έλληνες Εβραίοι και  οι Χριστιανοί φίλοι μας
Υ.Γ. Το κείμενο αυτό έχει δημοσιευτεί στα αγγλικά και εβραϊκά, εκτός από τα Ελληνικά
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη