8 Αυγ 2017

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

Κοντονή μην ξεχάσεις να κεράσεις την Γιάννα καφέ όταν έρθεις στην  Έκθεση

ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί-Θα γίνονται και απ’ το σπίτι με ένα κομπιούτερ”

“Από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα γίνονται” οι ηλεκτρονικοί πλεςιστηριασμοί αποκαλύπτει στον Alpha 96,5 η  πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση, διευκρινίζοντας πως οι πλειστηριασμοί “Δεν θα γίνονται ούτε στα γραφεία” αλλά “Οπουδήποτε βρίσκεται ο συμβολαιογράφος τις ημέρες εκείνες  θα μπορεί να διενεργήσει τον πλειστηριασμό”.
“Μπορεί και απ’ το σπίτι του με ένα κομπιούτερ”, λέει αφοπλιστικά η κα. Χρουσαλά-Μπιλίση.
“Εμείς έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ τους πολίτες όλους αυτούς τους μήνες. Δεν βγήκε κανένας πλειστηριασμός και παράλληλα κάναμε έκκληση στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση να λύσει το πρόβλημα”, ισχυρίζεται η ίδια και προσθέτει πως πλέον οι συμβολαιογράφοι “είμαστε σε μία πολύ δύσκολη θέση” καθώς “κατηγορούμαστε από τους επισπεύδοντες ότι παράνομα σταματάμε τους πλειστηριασμούς”.
Παράλληλα, η κα. Μπιλίση αναφέρει πως “δεν νομίζω ότι θα βγούνε κατοικίες σε πλειστηριασμό γιατί και οι τράπεζες δεν επιτρέπουν” σημειώνοντας ότι “σταματήσαμε την αποχή μας γιατί οι τράπεζες κινούνται εις βάρος μας”.
Συν τοις άλλοις, “μπορεί να δοθεί λύση. Είναι μια απλή νομοθετική ρύθμιση. Είναι πολύ εύκολο” εκτιμάει η κα. Μπιλίση “πετώντας το μπαλάκι” στην κυβέρνηση και συνολικά στη νομοθετική εξουσία, ζητώντας και από τους δημοσιογράφους να ασκήσουν πίεση προς αυτή την κατεύθυνση.
Την ίδια ώρα η  η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης, εκφράζει τον φόβο της πως οι συμβολαιογράφοι θα συγκεντρώσουν το μένος των διαμαρτυρόμενων πολιτών.
Ερωτηθείσα εάν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο κυβέρνησης-συμβολαιογράφων για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμόυς, η κα. Μπιλίση λέει πως “μας ανέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Την πλατφόρμα θα την έπαιρνε με κόστος πολύ μεγάλο υπηρεσίες του Δημοσίου και ενδεχομένως τράπεζες” και διευκρινίζει πως “δεν έχουμε υπογράψει ακόμη. Εννιά πρόεδροι έχουμε αποφασίσει ότι θα αναλάβουμε το κόστος, αλλά ακόμη δεν έχουμε υπογράψει τίποτα”.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη