Έκλεψαν χρυσή σεληνάκατο ανεκτίμητης αξίας

2 Αυγ 2017

Το πιστό αντίγραφο από την αποστολή Apollo 11, κλάπηκε από το μουσείο του Νιλ Άρμστρονγκ
Μια χρυσή σεληνάκατος, αντίγραφο εκείνης της αποστολής Apollo 11,που προσσεληνώθηκε το 1969, κλάπηκε από το μουσείο του Νιλ Άρμστρονγκ στη Γουαπακονέτα και οι αρχές έχουν σημάνει συναγερμό.Η σεληνάκατος από μασίφ χρυσό, ύψους 15 εκατοστών, είναι εξαιρετικά σπάνια αφού ο διάσημος οίκος Cartier είχε φτιάξει μόνο τρία αντίγραφα, ένα για τον καθένα από τους τρεις αστροναύτες της αποστολής: τον Νιλ Άρμστρονγκ, τον Μπαζ Όλντριν και τον Μάικλ Κόλινς.
«Είναι αδύνατον να καθορίσουμε την αξία του αντικειμένου» ανέφερε η τοπική αστυνομία.
Η κλοπή έγινε πιθανότατα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής στο μικρό μουσείο που είναι αφιερωμένο στο διασημότερο τέκνο αυτής της μικρής κοινότητας του Οχάιο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η είσοδος του κτιρίου είχε παραβιαστεί και ότι η σεληνάκατος είχε κάνει... φτερά.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό της, εκτός από τους αστυνομικούς της Γουαπακονέτα συμμετέχουν η πολιτειακή αστυνομία και το FBI.
Οι συλλέκτες διαστημικών αντικειμένων λατρεύουν και αναζητούν με πάθος οτιδήποτε έχει να κάνει με τους αστροναύτες της πρώτης σεληνιακής αποστολής. Ένα σακουλάκι που είχε χρησιμοποιήσει το Νιλ Άρμστρονγκ για να συλλέξει σεληνιακή σκόνη πουλήθηκε πρόσφατα έναντι 1,8 εκατ. δολαρίων.

news.gr/
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη