ΑΝΩ ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ

7 Αυγ 2017

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΗΧΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΚΚΟΡΟΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΕΘ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΗΣΥΧΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ.
Ποιοι υπουργοί μπαίνουν στο... μικροσκόπιο
Στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον , ωστόσο, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την αναποτελεσματικότητα κάποιων υπουργών. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, δεν παύει αυτά να λειτουργούν παραλυτικά για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τη συνοχή και το συντονισμό της κυβέρνησης.
Ερωτηματικό δε, αποτελεί το εύρος των διορθώσεων, αν και εφόσον προκριθεί η λύση του ανασχηματισμού. Με την τάση των «53» να πιέζει εδώ και καιρό για περισσότερες αλλαγές. Ήδη "πυροβολούν" σε αυτή τη φάση τους κκ Μουζάλα και Κοντονή. Αλλά παραμένει άγνωστο αν και κατά πόσο θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Τσακαλώτου με υπουργούς
Στο μεταξύ, ένα από τα θέματα συζήτησης αυτές τις μέρες, είναι οι τεταμένες σχέσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. Μία κόντρα, που κανείς εκ των δύο δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει.

Ειδικά ο κ. Τσακαλώτος, όπως πρώτο είχε γράψει το iefimerida κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου, απασφάλισε. Και πέραν του ότι έβαλε κατά του Νίκου Παππά για τις άδειες και τους χειρισμούς στο θέμα των ΜΜΕ, άσκησε σφοδρή κριτική για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Επιπλέον, οι καλά γνωρίζοντες λένε πως δεν είναι λίγες οι φορές που ο υπουργός Οικονομικών βάλλει εναντίον και άλλων υπουργών. «Δείχνοντας» τους κκ Πάνο Σκουρλέτη και Χρήστο Σπίρτζη τους οποίους- όπως οι ίδιες πηγές λένε- ενίοτε κατηγορεί είτε για καθυστερήσεις είτε για αχρείαστες συγκρούσεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Κερασάκι στην τούρτα, ήταν η προ ημερών παρέμβασή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» όπου και μίλησε για «κατενάτσιο» υπουργών, που «το μόνο που κάνει είναι να διατηρεί την αβεβαιότητα και να χάνει ευκαιρίες για πειθώ και συμμαχίες».

Τσίπρας-Τσακαλώτος τα είπαν στο Μαξίμου  
Κατά τα λοιπά, την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών πέρασε το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida  είχε για αρκετή ώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις οι σχέσεις των δυο έχουν περάσει από σαράντα κύματα. Πλην όμως, στην παρούσα φάση είναι καλές. Ενώ είναι σαφές ότι τους συνδέει ο κοινός στόχος για έξοδο από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.
Εξ’ αυτού του λόγου οι σύντροφοι του κ. Τσακαλώτου επιμένουν: «δεν πάει πουθενά ο Τσακαλώτος».! Του αναγνωρίζουν τόσο το γεγονός ότι κουβαλάει στις πλάτες του μεγάλο βάρος των διαπραγματεύσεων και ότι έχει καταφέρει να ρίξει γέφυρες με Ευρωπαίους και ΔΝΤ, χωρίς- όπως λένε- να είναι υποχωρητικός, όπως άλλοι. Σ’ όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και ο παράγοντας των συμμαχιών Τσακαλώτου εντός του κόμματος. Διότι παραμένει επικεφαλής των «53»,   ανεξάρτητα από το ότι η εσωκομματική τάση δεν λειτουργεί πια με ενιαία «γραμμή».

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη