9 Αυγ 2017

Χάκερς του δικτύου ΗΒΟ ζητούν λύτρα για να μην δημοσιοποιήσουν νέα επεισόδια του Game of Thrones

Χάκερς του τηλεοπτικού δικτύου ΗΒΟ έδωσαν στη δημοσιότητα προσωπικούς τηλεφωνικούς αριθμούς ηθοποιών
της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones, e-mail και σενάρια και ζητούν λύτρα εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να μην προχωρήσουν στη δημοσιοποίηση ολόκληρων σειρών και περισσότερων e-mail.
Σε ένα πεντάλεπτο βίντεο που εστάλη από κάποιους που αποκαλούνται “Mr Smith” στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΗΒΟ Ρίτσαρντ Πλέπλερ, οι χάκερς ανακοινώνουν στην εταιρεία ότι πρέπει να πληρώσει εντός τριών ημερών ειδάλλως θα ανεβάσουν στο διαδίκτυο τις σειρές του ΗΒΟ και τα εμπιστευτικά εταιρικά δεδομένα που έχουν κλέψει.
Οι χάκερς ισχυρίζονται ότι έχουν υπεξαιρέσει δεδομένα 1.5ΤΒ, ωστόσο το ΗΒΟ λέει ότι δεν πιστεύει ότι έχει τεθεί σε κίνδυνο όλο το σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, αν και αναγνωρίζει ότι έχουν κλαπεί «δεδομένα βιομηχανικής ιδιοκτησίας».
Οι χάκερς ζήτησαν «τον εξάμηνο μισθό μας σε bitcoin», ισχυριζόμενοι ότι κερδίζουν 12-15 εκατ. δολάρια το χρόνο εκβιάζοντας οργανισμούς των οποίων τα δίκτυα έχουν παραβιάσει. Είπαν επίσης ότι θα συνεννοούνται μόνο με τον «Ρίτσαρντ» και ότι θα στείλουν ένα «γράμμα» με τις λεπτομέρειες πληρωμής των λύτρων.
Μαζί με το βίντεο, οι χάκερς δημοσιοποίησαν και 3.4GB αρχείων, τα οποία μεταξύ άλλων, περιέχουν τεχνικά δεδομένα του εσωτερικού δικτύου του ΗΒΟ, κωδικούς διαχειριστών, σχέδια σεναρίων από πέντε επεισόδια του Game of Thrones, συμπεριλαμβανομένου του επεισοδίου αυτής της εβδομάδας και τα e-mail ενός μήνα της αντιπροέδρου υπεύθυνης για τον προγραμματισμό ταινιών του ΗΒΟ, Λέσλι Κοέν.
Ένα από τα έγγραφα που έχουν δημοσιοποιηθεί, φαίνεται να περιλαμβάνει την εμπιστευτική τηλεφωνική λίστα των ηθοποιών του Game of Thrones, απαριθμώντας τα προσωπικά τηλέφωνα και τα e-mail ηθοποιών όπως του Πίτερ Ντίνκλατζ, της Λίνα Χίντεϊ και της Εμίλια Κλαρκ.
Η μεγαλύτερη απειλή των χάκερς φαίνεται να είναι η online δημοσίευση βίντεο μελλοντικών σειρών με την υπέρθεση του λογότυπου “HBO Is Falling” (Το ΗΒΟ πέφτει). Οι χάκερς ισχυρίζονται ότι το ΗΒΟ αποτελεί τον 17ο στόχο τους και ότι μόλις τρεις προηγούμενοι στόχοι τους έχουν αρνηθεί να πληρώσουν.



Πηγή: theguardian.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη