9 Αυγ 2017

H καφετέρια που «τιμωρεί» τους άντρες

«Αντρικό φόρο» της τάξης του 18% χρεώνει ένα αυστραλιανό καφέ στους άρρενες πελάτες του, κι αυτό για να τα δίνει σε
αγαθοεργίες που αφορούν αποκλειστικά στη γυναίκα, θέλοντας να δώσει έμφαση στις διαφορές του φύλου και τις διακρίσεις που υφίστανται ακόμα και σήμερα οι γυναίκες.

Ένα καφέ λοιπόν από γυναίκες για γυναίκες λειτουργεί στη Μελβούρνη και κάνει τα πάντα για να δείξει ότι στο εσωτερικό του «Handsome Her» ο βασιλιάς είναι η γυναίκα. Η ιδιοκτήτρια Alex O'Brien σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι ο χώρος είναι «από γυναίκες για γυναίκες», καλωσορίζοντας ταυτοχρόνως και τους άντρες, φτάνει να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αρκετά παραπάνω τις υπηρεσίες του καταστήματος.

Τι γίνεται ωστόσο με τους θερμόαιμους που δεν καταλαβαίνουν από φιλανθρωπίες και εκστρατείες ευαισθητοποίησης κοιτώντας αποκλειστικά την τσέπη τους; «Αν οι άντρες δεν θέλουν να τον πληρώσουν [τον αντρικό φόρο], δεν θα τους πετάξουμε έξω. Είναι απλώς μια ευκαιρία να κάνουν λίγο καλό», δηλώνει ρητά η ιδιοκτήτρια, η οποία έχει εξάλλου υιοθετήσει το μέτρο μόνο για μια βδομάδα τον μήνα, λέγοντας πως το πράγμα παραμένει προαιρετικό.



Μέχρι και σήμερα όμως, είπε σε αυστραλιανό δίκτυο, κανένας κύριος δεν έχει αρνηθεί να καταβάλει τον αλμυρό φόρο του 18%, ένας αριθμός που δεν επιλέχθηκε άλλωστε τυχαία, καθώς αυτό είναι το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων στη χώρα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Αυστραλίας.

Όπως είναι φυσικό, ο «αντρικός φόρος» έχει διχάσει τους περίοικους και όλοι έχουν πια έναν καλό ή κακό λόγο να πουν για την επιβάρυνση του 18% μόνο και μόνο επειδή είσαι άντρας…





newsbeast.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη