4 Σεπ 2017

ΒΑΛΤΕ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!!! Κίνδυνος για αύξηση τελών κυκλοφορίας έως και 200%

Τα πάνω κάτω φέρνει ο νέος τρόπος μετρήσεων των εκπομπών ρύπων CO2 που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.
Με τη νέα εφαρμογή των μετρήσεων αλλά και με τις επικείμενες αλλαγές της κυβέρνησης, υπάρχει ο κίνδυνος σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα (και όχι απαραίτητα μεγάλα και ακριβά) τα τέλη να αυξηθούν ακόμα και 200%!
Το νέο σύστημα μέτρησης ονομάζεται WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) και θα εφαρμοστεί από όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων στα αυτοκίνητα που παίρνουν έγκριση τύπου στην ΕΕ από την 1η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα μ’ αυτόν οι εκπεμπόμενοι ρύποι θα είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα, οπότε κατά προέκταση αναμένεται αύξηση των ανακοινώσιμων τιμών από 5 έως και 30%, σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.
Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, τα αυτοκίνητα που αναμένεται να επιβαρυνθούν πολύ περισσότερο είναι αυτά με κινητήρα βενζίνης και λιγότερο με αυτά του πετρελαίου, αφού οι δεύτεροι εκπέμπουν λιγότερους C02 σε σχέση με τους πρώτους. Από την άλλη και οι κινητήρες πετρελαίου οι οποίοι με τις χαμηλές εκπομπές C02 προσφέρουν ατέλεια είναι δεδομένο ότι αυτά τα αυτοκίνητα θα πληρώνουν κανονικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη