7 Σεπ 2017

Κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος σε 23 τουρκικές επαρχίες - Η τουρκική Αεροπορία βομβάρδισε στόχους στο... τουρκικό έδαφος

Σε 23 περιοχές της Τουρκίας κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος πριν λίγο.
Οι περιοχές αυτές περιλαμβάνουν και τριάντα σημαντικές πόλεις!

Στο μεταξύ η τουρκική Αεροπορία για πρώτη φορά μετά το πραξικόπημα βομβάρδισε τουρκικό έδαφος και επιτέθηκε στο στην πόλη Κοβάν Τεπέ που βρίσκεται δυτικά της πόλης Τσουκούρτζα, στο βουνό Γκιουβέν.

"Η επίθεση έγινε στις 9 το βράδυ, όπου σκοτώθηκαν τέσσερα μέλη της αποσχιστικής αυτονομιστικής οργάνωσης του PKK", ανέφεραν οι τουρκικές αρχές.

Η στρατιωτικός νόμος κηρύχθηκε προκειμένου να μπορέσουν να δράσουν πιο αποτελεσματικά οι στρατιωτικές δυνάμεις που καταδιώκουν τις μονάδες των Κούρδων αυτονομιστών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση "Οι δράσεις τρομοκρατίας και εκφοβισμού που έλαβαν χώρα πρόσφατα από την αποσχιστική τρομοκρατική οργάνωση του PKK καθώς και άλλες οργανώσεις που λειτουργούν στα σύνορα της επαρχίας Μπινγκόλ, έχουν επηρεάσει δυσμενώς την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της επαρχίας μας, με αποτέλεσμα οι πολίτες μας να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες ή να ταξιδεύσουν.


Η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ειρήνη στους πολίτες και να προστατεύσει την περιουσία τους καθώς και την ασφάλεια και την προστασία του κράτους και της εθνικότητάς μας από κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και επιθέσεις, λαμβάνουμε κάθε είδους μέτρα στο πλαίσιο της σχετικής νομοθεσίας.

Έτσι σύμφωνα με το άρθρο 32/α του νόμου αρθμ 2565 περί στρατιωτικών απαγορευμένων ζωνών και ζωνών ασφαλείας, 23 περιοχές κηρύσσονται υπό στρατιωτικό νόμο".

Η περιοχή κυριολεκτικά "βράζει": Το τελευταίο χρονικό διάστημα Κούρδοι αντάρτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Ο Ορχάν Μερτσάν, αναπληρωτής επικεφαλής του κυβερνώντος AKP στην περιοχή Λίτσε της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, πυροβολήθηκε μπροστά από το σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής και υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Αντάρτες σκότωσαν τον Αϊντίν Άχι, αναπληρωτή επικεφαλής του AKP στην περιοχή Οζάλπ της επαρχίας Βαν.

Πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας είπαν ότι οι ένοπλοι συνέλαβαν τον Άχι στην κατοικία του υπό την απειλή όπλων και τον σκότωσαν εκεί κοντά.

Σε αεροπορική επιδρομή στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν πέντε αντάρτες του PKK που ετοίμαζαν επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης, αναφέρεται σε δήλωση του γενικού επιτελείου.

Σε χωριστές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες, οι ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν επίσης πέντε μαχητές του PKK στην επαρχία ΜπινγκόλΕιδικά οι περιοχές Σιρνάκ, Χακάρι, Μπίνγκολ, Ντιγιάρμπακιρ και Τουντσελί, βρίσκονται σε εμπόλεμο κατάσταση και όχι μόνο λόγω του ΡΚΚ: Μια οργάνωση νέων Κούρφων η MLKP, έχει εξαπολύσει πόλεμο μέσα στις ίδιες της πόλεις του τουρκικού Κουρδιστάν.

Αυτή βασικά καταδιώκουν αυτή την στιγμή οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις καταφέρνει και παίρνει υπό τον έλεγχό της πόλεις κωμοπόλεις και χωριά της περιοχής, αλλάζοντας τον τρόπο και το δόγμα δράσης του ΡΚΚ.   πηγή






epixirimatias
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη