11 Σεπ 2017

«Ο Βγενόπουλος ζει». Ιστορίες συνωμοσίας που φθάνουν στα όρια της τρέλας

Κάποτε η θεωρία συνωμοσίας δημιουργείτο από έναν τρελό, την ανέπτυσσε ένας χασομέρης και την πίστευε ένας αφελής.
Τέτοια όμως που έγινε η ζωή, κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και δεν είσαι σίγουρος αν βλέπεις τον τρελό ή τον χασομέρη.
Ανοίγεις μάτι, ημέρα Σάββατο, πρώτη είδηση που μαθαίνεις -κι όμως ήταν η πρώτη- «”Έφυγε” από τη ζωή ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος». Γυρεύεις να δεις τη φωτογραφία για να επιβεβαιώσεις ότι πρόκειται όντως για τον άνθρωπο που εξαγόρασε μεγάλο μερίδιο της Λαϊκής Τράπεζας και «κατέστρεψε την οικονομία της Κύπρου». Ναι είναι αυτός.
Η θλιβερή όμως σε κάθε περίπτωση είδηση του θανάτου γρήγορα προσλαμβάνει άλλη τροπή. Μία «βόλτα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκεί όπου οι συνομωσιολόγοι δίνουν ρεσιτάλ και σεμινάρια σεναριολογίας, αναπτύσσοντας θεωρίες που θα ζήλευε μέχρι κι ένας πρώτης τάξεως σεναριογράφος, δίνουν άλλη διάσταση στο θέμα και βεβαίως… στη μέρα μας.
«Πως μπορεί να τον «πρόδωσε» η καρδία του ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές δικαστικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται το όνομα του»; «Πως γίνεται να απεβίωσε σε ιδιωτική κλινική που επί της ουσίας ανήκει σε όμιλο υπό το ιδιοκτησιακό του καθεστώς»;  Από αυτά και μόνο τα ερωτήματα καταλαβαίνεις πολλά. Όχι εσύ! Ο συνομωσιολόγος, που μπορεί τελικά να είσαι κι εσύ!
Και κάπως έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, η ετυμηγορία βγήκε… «Ο Βγενόπουλος ζει». Μπορεί όχι ανάμεσα μας αλλά, σύμφωνα με αρκετούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,  βρίσκεται κάπου μακριά, σε ένα νησί/ μία χώρα, όπου εμείς οι θνητοί δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε ποτέ. Κι αν πάμε και τον δούμε… γυρνάμε πάλι στην αρχή. Θα μας πουν τρελούς.



cyprustimes.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη