8 Οκτ 2017

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ:«Το άνοιγμα στην κοινωνία δεν υλοποιήθηκε ποτέ»,

«Το άνοιγμα στην κοινωνία δεν υλοποιήθηκε ποτέ»,
δήλωσε στον Alpha 989 ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, μετά την αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης -της οποίας ηγείται- από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 «Ακόμα και αν το ήθελα και το αποφάσιζα, δεν θα μπορούσα να επιστρέψω την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι επόμενοι επιλαχόντες δεν ανήκουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν πήρα την έδρα «νύχτα», όπως συμβαίνει με τους βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων. Εγώ την έδρα την πήρα με την ψήφο 150.000 συμπολιτών μας. Αυτοί οι 150.000 δεν προέρχονταν από τον σκληρό πυρήνα του κομματικού μηχανισμού»,
ήταν η απάντησή του στις κατηγορίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν θα παραδώσει την έδρα.
Σε ερώτηση για την αιτία του «πολίτικου διαζυγίου», ο κος Χρυσόγονος απάντησε: «Πολιτικές διαφωνίες. Υπήρχαν εδώ και καιρό αλλά πολιτικές διαφωνίες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισαν δυο εκατομμύρια άνθρωποι στις εκλογές. Το ζήτημα δεν είναι τόσο αν υπάρχουν διαφωνίες, όσο το αν μπορούν οι διαφωνίες αυτές αφενός να εκφραστούν και κυρίως κατά πόσο υπάρχει ένα οργανωτικό πλαίσιο, το οποίο να αφήνει την διαφωνία να εκφραστεί μέσα από τα όργανα, να συντεθεί με τις άλλες απόψεις, αν υπάρχουν περιθώρια σύνθεσης και να τεθεί σε ψηφοφορία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περιχαρακωμένος σε μια βάση 30.000 μελών κι αυτοί οι 30.000 προέρχονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ της εποχής του 4%. Αυτό δεν είναι βιώσιμο διότι ο περισσότερος κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, ο οποίος μέσα στα όργανα τελικά δεν μπορεί να εκφραστεί.
Τα μέλη μας είχαν πρόβλημα ακόμα και να εγγραφούν στις οργανώσεις . Υπήρχε μια καχυποψία των οργανώσεων. Μια φοβική τάση απέναντι στην εγγραφή νέων μελών.  Εμείς είχαμε πάει στον ΣΥΡΙΖΑ με βάση αυτή τη συμφωνία ότι θα γίνει άνοιγμα στην κοινωνία. Το άνοιγμα στην κοινωνία δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Η αφορμή είναι ότι την προηγούμενη Δευτέρα στις 25 Σεπτεμβρίου είχαμε μια συνάντηση στην Κουμουνδούρου,  η γραμματεία της Σοσιαλιστικής Τάσης με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ όπου διεφάνη καθαρά ότι η ηγεσία δεν είχε σκοπό να προχωρήσει προς την κατεύθυνση που ζητούμε εμείς, δηλαδή των καταστατικών αλλαγών.
Δεν μας δινόταν πρακτικά η δυνατότητα να εκφράσουμε την δυναμική που πιστεύουμε ότι έχουμε στην κοινωνία».
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

www.alpha989.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη