10 Οκτ 2017

Θα καταργήσουν τον Εθνικό Ύμνο των Ελλήνων; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κύπρος αντιμετωπίζει σοβαρότατη υπαρξιακή απειλή με κίνδυνο να καταργηθεί ο εθνικός Ύμνος των Ελλήνων, σε
περίπτωση που ευδοκιμήσει μια… «λύση» στο Κυπριακό, τύπου Ανάν. Η προτεινόμενη διζωνική ομοσπονδία οδηγεί στην τουρκοποίηση και προτεκτορατοποίηση της μεγαλονήσου.
«Λύση με τουρκικές εγγυήσεις και δικαιώματα επέμβασης δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε και λύση με μόνιμη παρουσία τουρκικών στρατευμάτων», τόνισε το Σάββατο ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου, εκφωνώντας επικήδειο λόγο στην κηδεία του Κυριάκου Αριστοδήμου, φονευθέντος το 1974 από τους Τούρκους εισβολείς.
Ωστόσο, είναι και κάτι άλλο! Ας πούμε πως η «λύση» της διζωνικής ομοσπονδίας γίνεται χωρίς την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων, την ώρα βέβαια που η Τουρκία εποφθαλμιά, για γεωπολιτικούς λόγους, ολόκληρο το νησί!
Ποιος θα είναι ο εθνικός ύμνος της νέας «διζωνικής ομοσπονδίας»;
Στο παιχνίδι του Σαββάτου μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ο Εθνικός Ύμνος που ανακρούστηκε πριν αρχίσει το παιχνίδι ήταν ένας και για τις δύο ομάδες. Οι ελλαδίτες οπαδοί φώναξαν αρκετές φορές το σύνθημα «Η Κύπρος είναι ελληνική».
Θα δεχτούν άραγε οι τουρκοκύπροι σε περίπτωση μιας δήθεν «επανένωσης» του νησιού να έχουν εθνικό ύμνο που θα λέει «απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά»;
Θα δεχθούν να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο των Ελλήνων; Ή αυτός θα καταργηθεί και θα παρουσιάσουν στους Έλληνες; Της Κύπρου έναν άλλον, χάριν της… «ειρήνης» και της προώθησης των μισελληνικών συμφερόντων;
Λίγοι το έχουν σκεφτεί αυτό!
«Σήμερα ήρθαμε να παίξουμε στην Κύπρο, στην χώρα με την οποία έχουμε τον ίδιο Εθνικό Ύμνο. Είμαστε ένα Έθνος, αδέρφια», δήλωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος!
Τι θα γίνει όμως αν ο Εθνικός Ύμνος των Ελλήνων καταργηθεί; Καλύτερα λοιπόν να πράγματα να μείνουν ως έχουν και το ελληνοκυπριακό ελεύθερο κράτος να μην μετατραπεί σε κοινότητα που δεν θα χαιρετάει πλέον την «Ελευθεριά»!






 el.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη