31 Οκτ 2017

Αντρέας Παπαμιμίκος: το τέλειο εξιλαστήριο θύμα

Αφορμή για να γραφτούν αυτές τις γραμμές για τον Αντρέα Παπαμιμίκο, πήραμε όταν διαβάσαμε για την εκδήλωση της Δευτέρας 30-10-2017 που έγινε στη Θεσσαλονίκη, στη
μνήμη του Νίκου Βακάλη, με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Μαζί λοιπόν, ο Βαγγέλης με τον Αντρέα έπειτα από πολύ καιρό.
Από μόνο του, αυτό λέει πολλά.
Και για να το πούμε πιο άμεσα και ξεκάθαρα από την αρχή: ο Αντρέας δεν άρεσε ποτέ στο πολιτικό σύστημα της ΝΔ ''του κράτους των Αθηνών''.
''Στο ''κράτος των Αθηνών'' που έλεγε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, χωρίς να έχει κανένα άδικο.
Δεν άρεσε στην καθεστηκυία τάξη της ΝΔ ο νεαρός απ τη Θεσσαλονίκη με τον στρατό των νεολαίων της ΔΑΠ να τον ακολουθεί πιστά σε κάθε του βήμα, σε κάθε του ενέργεια και να αποδεικνύει συνεχώς και συντριπτικά ότι ήρθε στην Αθήνα για να μην περάσει απαρατήρητος!
Και δεν πέρασε: Η σύγκρουσή του με τον τότε διευθυντή του γραφείου τύπου του Αντώνη Σαμαρά Γιώργου Μουρούτη στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ, ήταν η αρχή για μια σειρά από επιτυχίες και γεγονότα που έβαλαν την προσωπική του σφραγίδα.
Ακολούθησε η πανηγυρική εκλογή του – με τις ευλογίες πάντα του Αντώνη Σαμαρά - στη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και οι εκατοντάδες ώρες παρουσίας του στα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού.
Γιατί ο Αντρέας είναι workaholic τύπος. Φεύγει τελευταίος και έρχεται πρώτος στη δουλειά του.
Η εργασιομανία του Αντρέα και η προσήλωσή του στον Μεσσήνιο πολιτικό, έκαναν τον τότε πρόεδρο του κόμματος να τον εκτιμήσει ακόμη περισσότερο και να του δώσει κι άλλες αρμοδιότητες κι άλλες δυνατότητες.
Και ο Αντρέας Παπαμιμίκος τα κατάφερνε σχεδόν πάντα στις αποστολές του, παρά τις δυσκολίες και τις τρικλοποδιές. Η επιτυχία του δε ήταν τέτοια, που ήταν και εκείνη που του δημιούργησε και τις τόσες αντιπάθειες στο άμεσο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού.
Η σύγκρουση δεν άργησε να έρθει κι έγινε με αφορμή το δόγμα περί.... ''αριστερής παρένθεσης'' κάποιων συμβούλων του τότε πρωθυπουργού.
Φυσικά τα γεγονότα δικαίωσαν τον Αντρέα Παπαμιμίκο και οι...σύμβουλοι απλά παρακολουθούν σήμερα την ''αριστερή παρένθεση'' του Αλέξη Τσίπρα να μεταμορφώνεται σε ...τετραετία!
Εδώ πρέπει να υπογραμμιστεί επίσης με μεγάλα γράμματα και η τεράστια επίθεση λάσπης που δέχτηκε ο Παπαμιμίκος την περίοδο εκείνη, απ τους γνωστούς παραχαράκτες.
Λόγια κενά και κατηγορίες που αναπαράχθηκαν απ τα γνωστά παράκεντρα του διαδικτύου και των λούμπεν εφημερίδων .....και όλα χωρίς αποδείξεις!
Μόνο λάσπη, λάσπη, λάσπη... και όπως έλεγε ο δάσκαλος όλων αυτών των μεθόδων ο Γκαίμπελς, η λάσπη έκανε καλά τη δουλειά της και αμαύρωσε το προφίλ του τότε Γραμματέα.
Ο Αντρέας όμως άντεξε. Και θα συνέχιζε μέχρι το τέλος, αν δεν ερχόταν οι ''ατυχείς'' επιλογές κάποιων άλλων στη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ. Ο Παπαμιμίκος απλά πλήρωσε – και πλήρωσε πολιτικά ακριβά – τις επιλογές άλλων.
Η μοιραία σύγκρουση με την σημερινή ηγεσία, κορυφώθηκε με τις εκλογές για τη νέα Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο, τότε που ο Απόστολος Τζιτικώστας ήρθε σε ρίξη με το σύστημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Παπαμιμίκος στήριξε τον Απόστολο για μια ακόμη φορά και απέδειξε ότι τιμά τα παντελόνια που φορά.
Ο Αντρέας και πάλι προσπάθησε να ισορροπήσει μεταξύ των αντίρροπων εσωκομματικών δυνάμεων, αλλά το τρένο για τον ίδιο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, είχε ξεκινήσει....
Τα υπόλοιπα θα τα γράψει η ιστορία.
Η πολιτική ιστορία όμως του Αντρέα Παπαμιμίκου, φαίνεται ότι έχει μεγάλο ακόμη δρόμο να διανύσει. Γιατί ως γνωστόν η πολιτική είναι μαραθώνιος και ο Αντρέας μόλις έτρεξε τα πρώτα χιλιόμετρα...και πήρε κεφάλι! Περιμένουμε τη συνέχεια...

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη