18 Οκτ 2017

Έκρηξη από διαρροή προπανίου ισοπέδωσε ταβέρνα στην Πορταριά Βόλου

Έκρηξη σε εκτός λειτουργίας ταβέρνα στο κέντρο της
Πορταριάς στο Πήλιο από διαρροή σε δεξαμενή προπανίου. Ζημιές και σε παρακείμενα σπίτια. Ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός
Ισχυρή έκρηξη από διαρροή προπανίου σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ευτυχώς σε εκτός λειτουργίας ταβέρνα, στο κέντρο της Πορταριάς στο Πήλιο.
Από την ισχυρότατη έκρηξη η επιχείρηση κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε και έγινε ένας σορός από μπάζα, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε παρακείμενα σπίτια και επιχειρήσεις επίσης δίχως ευτυχώς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί τυχόν τραυματισμός.

Στο σημείο επιχειρούν 15 άντρες της Πυροσβεστικής με 6 οχήματα που ρίχνουν νερό και αφρό για να προκαλέσουν ψύξη στη δεξαμενή σχεδόν 2 τόνων προπανίου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης και παρουσιάζει διαρροή με ό,τι κινδύνους έχει αυτό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ευτυχώς για το χωριό, η έκρηξη δεν σημειώθηκε στην ίδια την δεξαμενή, ενδεχομένως όμως σε κάποια σωλήνωση εντός του μαγαζιού να έγινε διαρροή, να συσσωρεύτηκε το αέριο εντός του καταστήματος και ένας σπινθήρας να προκάλεσε την έκρηξη.

Αν και δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν εγκλωβισμένα άτομα, στο σημείο έχει σπεύσει και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που πραγματοποιεί έρευνες στον σορό από τα μπάζα, μη τυχόν υπάρχει κάποιο εγκλωβισμένο άτομο.




 http://news247.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη