10 Οκτ 2017

Ο γενίτσαρος Υπ.Εξ. των Σκοπίων Νικόλα Ντιμιτρόφ

Ο μέχρι πρότινος Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεσκι, έλκει την καταγωγή του από το χωριό Αχλάδα της Φλώρινας, στο οποίο γεννήθηκε ο παππούς του, πριν μετοικήσει στην επικράτεια της FYROM, όπως αποκάλυψε στο πανελλήνιο το taxalia πριν από πολλά χρόνια.

Ο σημερινός Υπ.Εξ. των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ, είναι κι αυτός ελληνικής καταγωγής. To taxalia, σας αποκαλύπτει σήμερα ότι ο πατέρας του Δημήτριος Δημητρίου του Νικολάου γεννήθηκε στις 13/11/1937 στο χωριό Χρυσή (πρώην Τσάκο) Αριδαίας Πέλλας και το 1948 δραπέτευσε μαζί με τον πατέρα του (και παππού του Ντιμιτρόφ) στη FYROM, μετά τις ήττες κομμουνιστών στον εμφύλιο. O πατέρας του, απετέλεσε δε , ιδρυτικό μέλος του εθνικιστικού VMRO-DPMNE, πρέσβης της ΠΓΔΜ στη Ρωσία και Υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση το 1991-1992.


Ο ίδιος κάνοντας δηλώσεις μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον έλληνα υπ.εξ. Νίκο Κοτζιά (πολλοί Νικολάδες έμπλεξαν!), αυτοπροσδιορίστηκε ως "Μακεδόνας του Αιγαίου".


Ο Νικόλα Ντιμιτρόφ, υπήρξε -από 23 ετών!- με υπόδειξη του Γκρούεφσκι, ο διαπραγματευτής των Σκοπίων, στη διαδικασία με την επίβλεψη του ΟΗΕ, που εφευρέθηκε για να κερδίσουν χρόνο οι Σκοπιανοί και να εμφυτεύσουν στο λαό τους τη "μακεδονικότητα". Από την ελληνική πλευρά θυμίζουμε ότι διαπραγματευτής επί δεκαετίες ήταν ο πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης.

Από τον νεαρό Νικόλα Ντιμιτρόφ λοιπόν, εγγονό αντάρτη που διέφυγε στη Γιουγκοσλαβία για να μην τον τυφεκίσουν, περιμένει η ελληνική πλευρά να συμβάλει στη επίλυση της "διαφοράς" στο όνομα και -κρατηθείτε- να απαρνηθεί ότι είναι "Μακεδόνας". 
Ούτε για αστείο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη