19 Οκτ 2017

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ:Η παιδεία κ. υπουργέ, κ. Σπίρτζη δεν έχει να κάνει καθόλου με τα πρόστιμα

«Εμένα με ενόχλησε ότι ένα θέμα το οποίο αγγίζει την καθημερινότητα αλλά κυρίως την ασφάλεια και την σωματική
ακεραιότητα του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, την εξέλαβε ο κ. Σπίρτζης σαν κάτι το οποίο του δίνει την ευκαιρία να επιδείξει την Αριστερο-ΠΑΣΟΚ του λαϊκίστικη προσέγγιση δημιουργώντας και έναν ιδιότυπο εμφύλιο μεταξύ αυτών που κρίνουν υπέρ ή κατά το νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει ακόμα κατατεθεί και ελπίζω να μην κατατεθεί με αυτήν την λαϊκίστικη προσέγγιση», είπε στον Alpha 989 η Φωτεινή Πιπιλή για τις αλλαγές Σπίρτζη στον Κ.Ο.Κ.
«Η παιδεία κ. υπουργέ, κ. Σπίρτζη δεν έχει να κάνει καθόλου με τα πρόστιμα. Η παιδεία ανέκαθεν σηματοδοτείται με την πρόληψη και την ενημέρωση. Το πρόστιμο η ποινή είναι το τελευταίο στάδιο.
Δεν μπορείς να λες ξαφνικά ότι ένας ο οποίος έχει χαμηλό εισόδημα, τού επιτρέπεται να μην έχει παιδεία, με την έννοια ότι θα πληρώνει με μικρότερη ποινή. Αντιλαμβάνεστε τί με ενόχλησε; Ένα τόσο σοβαρό θέμα το γελοιοποιεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
«Ρωτώ ευθέως τον κ Τσίπρα: Η Αθήνα τα τελευταία χρόνια είναι το άνδρο της ανομίας και της παραβατικότητας, ειδικότερα στα θέματα της οδικής αγωγής.  Όχι μόνο είναι σπασμένα τα πεζοδρόμια, όχι μόνο επειδή ο καθένας παρκάρει όπου γουστάρει και κυρίως στις διόδους για τα άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά χιλιάδες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, χιλιάδες παπάκια-μηχανάκια, ελεύθεροι επαγγελματίες, ντελίβερι τρέχουν πάνω στα πεζοδρόμια, στους πεζόδρομους και τις πλατείες και δεν τους σταματάει κανείς», τόνισε η κα Πιπιλή.
«Ο δήμαρχος Αθηναίων πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Αν δεν ξέρεις τις ανάγκες της κάθε γειτονιάς, αν δεν έχεις μπει στα μετρό, στα λεωφορεία, στα ταξί, δεν μπορείς να είσαι δήμαρχος», είπε για το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων.





Ακούστε την συνέντευξη:

www.alpha989.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη