13 Οκτ 2017

Σάλος με διαφήμιση της Dove [ΦΩΤΟ]

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε η γνωστή εταιρία καλλυντικών Dove, η οποία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για τη διαφήμιση που
προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο Ιντερνετ εξαιτίας του ρατσιστικού της περιεχομένου.
Η πλοκή της διαφήμισης που προοριζόταν για καμπάνια μέσω Facebook ξετυλίγεται σε τέσσερις διαφορετικές εικόνες. Στην πρώτη βλέπουμε χαρούμενη την μαύρη κοπέλα δίπλα στο αφρόλουτρο, στη δεύτερη η κοπέλα αρχίζει να βγάζει την μπλούζα της, στην τρίτη ανακαλύπτουμε ότι κάτω από την μπλούζα η κοπέλα έχει… λευκή επιδερμίδα και στην τέταρτη και τελευταία η κοπέλα έχει αλλάξει και είναι πλέον λευκή!
Η Dove υποστηρίζει ότι είχε καλές προθέσεις και ότι ήθελε να παρουσιάσει ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους δέρματος, όμως οι γυναίκες που είδαν τη διαφήμιση είχαν άλλη άποψη.
Η διαφήμιση έγινε σύντομα γνωστή και δέχτηκε πολλές επικρίσεις, με αποτέλεσμα η εταιρία να αποσύρει το επίμαχο διαφημιστικό ζητώντας μάλιστα συγγνώμη για την όποια παρανόηση του μηνύματος από όσους αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι.

Το βίντεο αναρτήθηκε αρχικά στη σελίδα της Dove ΗΠΑ στο Facebook και αποσύρθηκε μετά την κατακραυγή που προκάλεσε.
«Η διαφήμιση της Dove είναι ρατσιστική, ανεύθυνη, χωρίς ευαισθησία, ασυνάρτητη, δυσάρεστη και αξίζει να πάρει το βραβείο του σάπιου κρεμμυδιού», έγραψε στο Twitter ο χρήστης @LebonaMoleli.
«Σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα σφάλαμε θεωρώντας ότι εκπροσωπούμε τις έγχρωμες (sic) γυναίκες και λυπούμαστε πολύ για τη βλάβη που αυτό προκάλεσε», αναφέρεται σε μήνυμα της εταιρείας που αναρτήθηκε στο Facebook.

241018g-screen_shot_2017-10-09_at_4.01.07_m.m.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη