28 Οκτ 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: Σε αυτόν έδωσα τις ηχογραφήσεις από το Eurogroup

Τον άνθρωπο στα χέρια του οποίου παρέδωσε τις ηχογραφήσεις που έκανε από το δραματικό Eurogroup του 2015, αποκάλυψε ο
Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στον σκηνοθέτη Κώστα Γραβρά που θα κάνει ταινία το βιβλίο του,
είπε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή γι΄αυτό, και έριξε τη βόμβα: Απαντώντας σε ερώτηση αν θα αξιοποιηθεί το υλικό το οποίο έχει καταγράψει (ηχητικό και οπτικό) από τις συνομιλίες του με τους ευρωπαίους εταίρους, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι γι’ αυτό είναι υπεύθυνος ο δημιουργός της ταινίας, δηλαδή ο Κώστας Γαβράς. Ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών, «Ανίκητοι Ηττημένοι».
Όταν ο Κώστας Γαβράς έμαθε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κρατούσε σημειώσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup, του ζήτησε τα χειρόγραφα, και πλέον τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου για να γυρίσει τη νέα του ταινία.
Τα παραπάνω έγιναν γνωστά από την επιστολή του σπουδαίου δημιουργού, που διαβάστηκε στην παρουσίαση βιβλίου, την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του στη γλώσσα μας από τις εκδόσεις Πατάκη.
Τι μου είχε πει ο Σόιμπλε
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, επανήλθε και στην κόντρα του με τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, προκαλώντας τον να πει αν υπάρχει έστω και μια ανακρίβεια στο βιβλίο του.
«Προκαλώ και προσκαλώ τον κ. Σόιμπλε και όλους να μου πουν αν υπάρχει έστω και μία ανακρίβεια στο βιβλίο μου», τόνισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφερόμενος και στην ανοικτή επιστολή που έστειλε στον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας μετά την συνέντευξή του στον Αλ. Παπαχελά.
«Την 25η Ιουνίου, μία μέρα πριν ο πρωθυπουργός αναγγείλει το δημοψήφισμα, ο Σόιμπλε μου είπε «καλά κάνεις και δεν υπογράφεις το 3ο μνημόνιο. Θα ήσουν υπόλογος στον λαό σου», δήλωσε στον Αlpha 989 ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Ο κ. Σόιμπλε σαν αποικιοκράτης κάνει τον γύρο του θριάμβου και δίνει τα εύσημα στον Τσίπρα που συνθηκολόγησε», τόνισε χαρακτηριστικά.




crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη