27 Οκτ 2017

ΝΑΤΟ προς Τουρκία: Αν αγοράσετε S-400 από τη Ρωσία θα υπάρξουν συνέπειες

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε στρατηγός Πετρ Παβέλ, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, τονίζοντας
ότι τυχόν αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος δεν θα περάσει απαρατήρητη από τη συμμαχία.
Όπως δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Ουάσινγκτον με ομάδα δημοσιογράφων, ο στρατηγός Pavel δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η αρχή της εθνικής κυριαρχίας προφανώς, υφίσταται στην απόκτηση αμυντικού εξοπλισμού, αλλά με τον ίδιο τρόπο που τα έθνη είναι κυρίαρχα στη λήψη αποφάσεων, είναι επίσης κυρίαρχα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτής της απόφασης».
Η απόκτηση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 από την Τουρκία έχει προκαλέσει δυσφορία στους κόλπους της Βορειοατλαντικής συμμαχίας και ειδικά στις ΗΠΑ. Είναι ενδεικτικό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει επισήμως την δυσαρέσκεια τους για την απόφαση της Άγκυρας μέσω του εκπροσώπου του Πενταγώνου, Τζόνι Μάικλ.
Επίσης ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, Μπεν Καρντίν, σε επιστολή του προς υπουργούς της αμερικανικής κυβέρνησης τόνιζε ότι η αγορά των ρωσικών πυραύλων από την Τουρκία παραβιάζει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, που ψηφίστηκαν πριν από μερικούς μήνες και ότι βάσει του σχετικού νόμου πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις εναντίον οιουδήποτε έχει σημαντικές δοσοληψίες με τη Ρωσική Ομοσπονδία στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη