20 Νοε 2017

Πέθανε στα 49 της η κορυφαία αθλήτρια

Σοκ στο χώρο του παγκόσμιου αθλητισμού και ειδικά σε εκείνον του τένις αποτελεί η είδηση του θανάτου της Γιάνα Νοβότνα, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 49 ετών.
Η Τσέχα πρωταθλήτρια πέθανε «μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, έχοντας δίπλα της την οικογένεια και τους φίλους της», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας (WTA).


Η Νοβότνα, με ρεκόρ καριέρας 697 νίκες – 153 ήττες, είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Grand Slam του Wimbledon το 1998, ενώ μετρούσε, επίσης 12, τίτλους στο διπλό Γυναικών σε τουρνουά Grand Slam και τέσσερις τίτλους στο μεικτό διπλό.
«Η Jana ήταν μια έμπνευση για όλους όσοι είχαν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν, τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της WTA, Στιβ Σάιμον.
«Το αστέρι της θα λάμπει έντονα για πάντα στην ιστορία της WTA. Τα συλλυπητήριά μας και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια της Γιάνα», πρόσθεσε.
Η Νοβότνα πέτυχε την υψηλότερη θέση στην καριέρα της στην παγκόσμια κατάταξη φτάνοντας στο νούμερο 2 το 1997, ενώ υπήρξε νούμερο 1 του κόσμου στο διπλό Γυναικών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη