1 Νοε 2017

Ομολόγησε ο δολοφόνος του Μ. Ζαφειρόπουλου: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, αλλά να τον εκφοβίσω»

Ομολόγησε το έγκλημα ο 32χρονος δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που συνελήφθη την Τρίτη στην
Πάτρα, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας έφεραν νέα στοιχεία στη δημοσιότητα.
"Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, αλλά να τον εκφοβίσω. Ήθελα να τον πυροβολήσω στα πόδια", φέρεται να δήλωσε ο 32χρονος Αλβανός, ο οποίος κρυβόταν στην Πάτρα, όπου συνελήφθη την Τρίτη έξω από καταυλισμό Ρομά.
Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία σε έρευνα  που πραγματοποίησε σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλλιθέας εντόπισε ένα βαρύ όπλο που μεταφέρθηκε για βαλλιστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αυτό που δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.
Όπως προέκυψε τελικά, ο 32χρονος ήταν και ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα στις 20 Σεπτεμβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο αλλοδαποί. 
Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 23:10 το βράδυ, παρουσία δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων, για τα μάτια μιας γυναίκας. Ο άγνωστος έφτασε πεζός στο σημείο, πυροβόλησε κατά δυο ατόμων και στη συνέχεια διέφυγε ανενόχλητος από την οδό Θησέως.
Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο βρήκαν τρεις κάλυκες και αίματα, ενώ οι τραυματίες, αλβανικής υπηκοότητας και ηλικίας 27 και 17 ετών, διακομίστηκαν στο Ασκληπιείο της Βούλας. 
Από τη βαλλιστική εξέταση στις σφαίρες της επίθεσης στην Καλλιθέα, η Αστυνομία κατάφερε τελικά να φτάσει στα ίχνη του δολοφόνου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον οποίο ο 32χρονος είχε πυροβολήσει μέσα στο δικηγορικό του γραφείο.
Ο 32χρονος είναι εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου, ο οποίος είχε δραπετεύσει από τις φυλακές. Όπως ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς, επιχείρησε να φύγει από την χώρα πηγαίνοντας είτε στην  Αλβανία είτε στην Ιταλία, ωστόσο δεν τα κατάφερε, ενώ είχε βρει καταφύγιο σε καταυλισμό Ρομά στην Εγλυκάδα Πατρών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη