12 Νοε 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: Η γάτα από το Κιλκίς στο … Παλάτι του Ριάντ!

tragkas
Ορμώμενος από το Κιλκίς, ο Πόντιος Βασίλης Παπαδόπουλος βρέθηκε «εκπρόσωπος» της Σαουδικής Αραβίας. Πληρεξούσιος του Βασιλέως, ο οποίος έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά
της διαφθοράς – εναντίον όλων των γαλαζοαίματων δισεκατομμυριούχων συγγενών του, που έφαγαν – όπως λέει το παλάτι- 100 δις δολάρια από τα δημόσια ταμεία.
Επιχείρησα χθες να επικοινωνήσω με τον Βασίλη Παπαδόπουλο, για να του θέσω κάποια ερωτήματα σχετικά με την πολυσυζητημένη υπόθεση της πώλησης οβίδων και άλλου πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Έχω κάποιες εύλογες απορίες.
Ξέρει την Αραβική Γλώσσα; Έχει κάνει και άλλες δουλειές με τη Σαουδική Αραβία ή άλλα αραβικά κράτη; Γνωρίζει από όπλα; Έχει πουλήσει έστω και τσιχλόφουσκες ή σερβιέτες ή διεγερτικές «λεμοναδίτσες» στα ανάκτορα του Ριάντ; Πως βρέθηκε το όνομά του, ως «πληρεξούσιος» του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στη σύμβαση πώλησης όπλων από το ελληνικό Πεντάγωνο;
Είναι κουμπάρος του Ιβάν Σαββίδη, όπως γράφουν κάποιες εφημερίδες; Ποιος ή ποιοι τον συνέστησαν στο Παλάτι του Ριάντ; Είχε ή έχει σχέσεις με τον υπουργό Άμυνας ή με κάποιον άλλο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ; Θα έπαιρνε αμοιβή ως «πληρεξούσιος» της Σαουδικής Αραβίας; Από ποιόν; Από το Ριάντ ή από το ελληνικό Δημόσιο; Και πόσα λεφτά; Γιατί το υπουργείο Άμυνας αγνόησε τηλεγράφημα της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ, που ξεκαθάριζε ότι ο κύριος από το Κιλκίς, δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία; Γιατί ο ίδιος ο κος Παπαδόπουλος δεν έχει βγει να δώσει μία συνέντευξη, να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να απαντήσει σε καυτά ερωτήματα που εκθέτουν όχι μόνο τον ίδιο αλλά και πολιτικά πρόσωπα;
Τα ερωτήματα είναι ποικίλα. Σιγά σιγά, επειδή δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής απαντήσεις, οι σκιές και οι υποψίες συνθέτουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες και στοιχειοθετούν σκάνδαλο.
Οι Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για τη δραστηριότητα του παράξενου «πληρεξούσιου» και εξέφρασαν την επιθυμία, οι συνομιλίες να γίνονται «governmenttogovernment». Αφού λοιπόν δεν γνώριζαν τον επιχειρηματία από το Κιλκίς, γιατί την επόμενη ημέρα, το υπουργείο Άμυνας πήγε και έκλεισε δουλειά μαζί του; Λογικά, ο κος Παπαδόπουλος πρέπει να απαντήσει το συντομότερο, πριν οι εξελίξεις πάρουν τη μορφή γιγαντιαίας χιονοστιβάδας.  Γιατί υπέγραψε τη διακρατική συμφωνία ως εκπρόσωπος της εταιρείας Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ, ενώ όπως αποδεικνύεται δεν μετείχε καν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας;
Και πρέπει πριν οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι υπήρχε ίδιον όφελος για κάποιους ( μερικά εκατομμύρια), ο κος Παπαδόπουλος να ξεκαθαρίσει αν είναι συγγενής ή κουμπάρος του κου Ιβάν Σαββίδη. Γιατί δεν αποκλείεται (λόγω των καλών σχέσεων κυβέρνησης και Καμμένου με το Ρώσο επιχειρηματία) να δοθεί η ερμηνεία ότι ο Σαββίδης τον «έδωσε» για να γίνει η «δουλειά» ή ότι συμμετείχε σε αυτή την επιχείρηση πώλησης όπλων. Και εύκολα ο μέσος πολίτης μπορεί να σκεφτεί ότι υπήρχαν χοντρές προμήθειες!
Προκειμένου λοιπόν να μην διαχέεται οσμή σκανδάλου σε δύσκολες ημέρες για τον ελληνικό λαό και ενώ επίσημα χείλη τον διαβεβαιώνουν ότι «πολεμάνε το προηγούμενο σάπιο καθεστώς», πρέπει να εξέλθει από τη σιωπή του ο κος Παπαδόπουλος και να εξηγήσει πως βρέθηκε το όνομά του σε μια σύμβαση με Σαουδάραβες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή του!!
Λεπτομέρεια, οι Σαουδάραβες και γενικά οι Μουσουλμάνοι δεν χρησιμοποιούν αλλόθρησκους ως «πληρεξούσιους». Πως είναι δυνατόν ένας χριστιανός ουρανοκατέβατος να αναλαμβάνει την εκπροσώπηση μουσουλμανικού κράτους και μάλιστα της Σαουδικής Αραβίας, η οποία είναι αφοσιωμένη στη Σαρία και αυτό φαίνεται και στη συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες, που πρόσφατα απέκτησαν  εκεί δικαίωμα να οδηγούν!
Αν αληθεύει ότι τα έγγραφα που επιδεικνύει ο υπουργός Άμυνας ως αντίλογο των επιχειρημάτων της ΝΔ είναι παραποιημένα ή πλαστά ή αφορούν άλλες συμβάσεις που έγιναν με Αμερικανούς, το πράγμα θα μπερδευτεί ακόμα πιο πολύ, θα γίνει εκρηκτικό. Επίσης, είναι σίγουρο, ότι πέραν των πολιτικών προσώπων θα μπλέξει με τη Δικαιοσύνη ο συμπαθής κος Βασίλης Παπαδόπουλος. Οι χθεσινές ανακοινώσεις της ΝΔ, ότι ο «πληρεξούσιος» του Ριάντεμφανιζόταν παράλληλα και ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας που και αυτή ( όπως η Σαουδική Αραβία) ενδιαφερόταν να αποκτήσει 300.000 βλήματα, κάνει τα πράγματα να παίρνουν πλέον ανέλεγκτες διαστάσεις, να γίνονται δηλητηριώδη και να απαιτούν εξηγήσεις όχι μόνο από το Πεντάγωνο αλλά και απευθείας από το Μαξίμου.
Επίσης, σύμφωνα με τα ερωτήματα που θέτει πλέον η Αξιωματική Αντιπολίτευση,  τα έγγραφα που παρουσιάζει ο κος Καμμένος αφορούν μια εντελώς διαφορετική σύμβαση που δεν έχει καμία σχέση με τα 300.000 βλήματα και τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Παπαδόπουλο.


Όλα αυτά είναι περίεργα και δύσοσμα. Και φυσικά, κάποια στιγμή θα καταλήξουν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαλευκανθούν. Τότε θα μάθουμε τι ρόλο παίζει ο κος Παπαδόπουλος και ενδεχομένως κάποιοι… «φίλοι» και «κουμπάροι».
http://www.crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη