10 Νοε 2017

Κυβέρνηση: Δεν πετυχαίνουν θετική αλλαγή ατζέντας ...με τίποτα

Το "θαύμα" των εντυπώσεων από τα paradise papers δεν κράτησε όχι τρεις ημέρες αλλά ούτε ένα εικοσιτετράωρο για
την Κυβέρνηση. 

Της Νίκης Ζορμπά
Η 48ωρη άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, σήκωσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων, μονοπώλησε την πολιτική ( και όχι μόνο) επικαιρότητα και έφερε την Κυβέρνηση, επικοινωνιακά τουλάχιστον, και πάλι στο καναβάτσο.

Μόλις προχθές ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, "σάλπιζε" δύσκολη μεν αλλά νικηφόρα πορεία προς το τέλος του μνημονίου ( τον Αύγουστο το 2018) και με "όχημα" τη σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία περί ηθικού πλεονεκτήματος, είχε κατορθώσει να κυλήσει η συνεδρίαση στην Κ.Ο, σε κλίμα ήρεμο , παρά τις συγκεκριμένες και διακριτές ( από την κεντρική γραμμή) θέσεις συγκεκριμένων βουλευτών ( όπως ο Ν. Φίλης) για τη στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος.

Η "συγκολλητική" ουσία μεταξύ των, ήταν, ως αναμενόμενο το "πυρ" εναντίον των γαλάζιων, με αφορμή τα paradise papers και τη δραστηριότητα της Μαρέβας Μητσοτάκη , ενώ σε επίπεδο προβληματισμών κυριάρχησε η εκκίνηση των πλειστηριασμών, για τους οποίους ο Ευ. Τσακαλώτος, έδωσε "σήμα" ( και στους "53") ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα καθώς το πλαίσιο προστασίας των αδυνάμων είναι ήδη επαρκές.

Την ατμόσφαιρα αυτή "χάλασε" χθες η σκόνη που σηκώθηκε από τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον πολιτικό σάλο για την χορήγηση αδείας.

Στη Βουλή ξέσπασε "πόλεμος" μεταξύ του κ. Κοντονή και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, τον οποίο προδήλως, ο υπουργός χάνοντας την ψυχραιμία του, έχασε κατά κράτος, διολισθαίνοντας σε προκλητική επίθεση προς την πρώην υπουργό.


Πού βρίσκεται το Μαξίμου εν τω μέσω των πυρών;

Φωλιάζει στο "γράμμα" του νόμου, αποφεύγει σχολιασμό για το δια ταύτα της υπόθεσης και παραπέμπει στην απόφαση των Οργάνων της Δικαιοσύνης.

Χθες αργά το βράδυ μόνον, εξέδωσε ένα σχόλιο για να απαντήσει στις αιτιάσεις της Ν.Δ περί των ψεμάτων Κοντονή, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.

Κοινώς, απέδωσε τον χαμό με την άδεια Κουφοντίνα στον "πανικό" της Ν.Δ και σε διάθεση αποπροσανατολισμού από τα ... paradise papers.

Ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα Πάνος Καμμένος , ωστόσο, κράτησε σαφείς πολιτικές αποφάσεις, καταθέτοντας ( δια twitter) την πολιτική διαφωνία του με την 48ωρη άδεια στον Κουφοντίνα.

Μέσα σε όλη τούτη τη χλαπαταγή, ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των "53" ορμώμενος και υπεύθυνος του Τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος, αρθρογράφησε στο commonality.gr, υπό τον πηχυαίο τίτλο: ""ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ – Η άγρια ‘’κανονικότητα’’ της Νέας Δημοκρατίας".

Ο Πάνος Λάμπρου, πέραν από το προφανές του τίτλου, ήτοι τη στήριξη του ν. Παρασκευόπουλου, διατράνωσε και την ανάγκη διατήρησής του: "Ο νόμος Παρασκευόπουλου, ωστόσο, δεν αποτελεί αριστερή παρένθεση. Δεν ήρθε για να φύγει και να δώσει τη σκυτάλη στον άφρονα σωφρονισμό της απάνθρωπης ακροδεξιάς αντίληψης".

Στην Κυβέρνηση πάντως, μετρούν μάλλον αμήχανα, τους δείκτες στα ρολόγια, περιμένοντας την παρέλευση του 48ωρου, οπότε και ο Κουφοντίνας θα πάρει τον δρόμο πίσω για τον Κορυδαλλό, για να επιχειρήσουν ξανά επιστροφή σε θετικότερη ατζέντα.

 .capital.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη