9 Νοε 2017

Δημοσκόπηση To The Point: Μεγάλο προβάδισμα για κεντροαριστερά – Όνομα έκπληξη στη δεύτερη θέση

Ποιος προηγείται στη νέα δημοσκόπηση To The Point για τις εκλογές της κεντροαριστεράς;
Πέντε μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του πρώτου γύρου των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς το Myportal.gr σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων «To The Point» παρουσιάζει τα σημαντικά ευρήματα πανελλαδικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε απο 31 Οκτωβρίου ως 3 Νοεμβρίου
Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της η Φώφη Γεννηματά διατηρεί ένα ευκρινές προβάδισμα συγκεντρώνοντας 24.5% μεταξύ όσων δηλώνουν πως είναι πολύ/αρκετά πιθανόν να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 16% και δείχνοντας πως έχει προβάδισμα για την είσοδο στον δεύτερο γύρο.

Ακολουθούν, δίνοντας μάχη στήθος με στήθος, οι Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Καμίνης, με ποσοστά 12.9% και 12.6% αντίστοιχα ενώ πιο κάτω, επίσης με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους ειναι οι Γιάννης Μανιάτης με 5% και Γιάννης Ραγκούσης με 4.9%. Ο κ. Γάτσιος συγκεντρώνει 1.2%, ο κ. Τζιώτας 1% και ο κ. Πόντας 0.7%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στη δημοσκόπηση To The Point ανέρχεται στο 21.1% δείχνοντας πως το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής είναι ανοικτό και οι εξελίξεις ρευστές -κυρίως βεβαίως για τη 2η θέση.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, που πρέπει να προβληματίσει όλους τους υποψηφίους, είναι πως μόνο το 57.7% όσων το 2015 ψήφισαν ΔΗΣΥ και το 25.1% όσων ψήφισαν Ποτάμι δηλώνουν πολύ ή αρκετά πιθανόν να ψηφίσουν!

Στη δημοσκόπηση To The Point αποτυπώνονται και πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά αναφορικά με τις υποψηφιότητες ενώ οι πολίτες ερωτήθηκαν και για το πόσο ικανοποιημένοι είναι απο το έργο της κυβέρνησης.


Το 76% απαντά πως δεν ειναι ικανοποιημένο και μάλιστα μη ικανοποιημένο δηλώνει και το 55.3% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.



fimes.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη