19 Δεκ 2017

Παγιώνεται η διψήφια διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλη μια δημοσκόπηση

Προβάδισμα 12 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία. Τι απαντούν οι πολίτες για πλειστηριασμούς, υπόθεση Σαουδικής Αραβίας
και επίσκεψη Ερντογάν. Προβάδισμα 12 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου με 30 μονάδες, έναντι 18 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, με 9,5 μονάδες, κερδίζοντας έναν πόντο τον τελευταίο μήνα. Τέταρτη δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή με 7,5% ενώ στο 6,5% ακολουθεί το ΚΚΕ. Κανένα άλλο κόμμα δεν υπερβαίνει το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή, με την Ένωση Κεντρώων να αποσπά το 2,5% των ψήφων. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να ακολουθούν με 2%, ισοψηφώντας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όσον αφορά την παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με πολύ μεγάλη διαφορά καθώς πάνω από το 60% προβλέπει νίκη του κόμματος, ενώ μόλις το 15,5% διαβλέπει νέα επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μόλις το 6% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ το 55% δηλώνει ανικανοποίητο και εκτιμά ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.
Η άποψη για πλειστηριασμούς, επίσκεψη Ερντογάν και πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης φαίνεται ότι το εκλογικό σώμα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικό απέναντι στα όσα διατείνεται η κυβέρνηση για τρία σοβαρά ζητήματα της επικαιρότητας, τους πλειστηριασμούς ακινήτων, την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας και τις προσπάθειες πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.
Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, το 74,5% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση προστατεύει την «λαϊκή κατοικία», θέση με την οποία συμφωνούν μάλιστα περισσότεροι από έξι στους δέκα ψηφοφόροι της Κουμουνδούρου.
Σε ό,τι αφορά τη Σαουδική Αραβία, το 60,5% θεωρεί ότι υπάρχουν υποψίες για σκάνδαλο, ενώ μόλις το 18,5% αντιτείνει πως δεν υποψιάζεται κάτι.
Αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και τη Θράκη το 46,5%, πιστεύει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Τουρκία. Μόλις το 12% υποστηρίζει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Ελλάδα. Το 29% απάντησε αυθόρμητα πως η επίσκεψη ήταν κερδοφόρα και για τις δύο χώρες. Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.058 ανθρώπων μεταξύ 13 και 15 Δεκεμβρίου.



 fortunegreece.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη