15 Δεκ 2017

ΑΛΛΑΓΗ δογματος με την ΤΟΥΡΚΙΑ....βγαινουμε στην επιθεση

Απο διαλακτικη μεχρι τωρα σταση στην ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ πολιτικη της ΕΛΛΑΔΑΣ περναμε σε αλλη φαση και σταση....

Η ΕΛΛΑΔΑ βγαινει πλεον επιθετικα απεναντι στην ΤΟΥΡΚΙΑ και αυτο το εχουμε με τον πιο επισημο τροπο με δηλωσεις του υπ.εξωτερικων ΚΟΤΖΙΑ και τις δηλωσεις του Α/ΓΕΕΘΑ κου Αποστολακη...

Ο ΚΟΤΖΙΑΣ εκανε τις εξης δηλωσεις.
«Κατάληψη νησιών δεν έχουμε κάνει. Η Ελλάδα είναι μια πάρα πολύ φιλειρηνική δύναμη. Ξέρω ότι κάποιοι αμφισβητούν από δεκαετίες και μιλούν για γκρίζες ζώνες, αλλά, σας το λέω δημοσίως για πρώτη φορά, αν εφαρμοστούν τα κριτήριά τους, μάλλον θα βρούμε γκρίζες ζώνες για την Τουρκία», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του αρχηγού της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.
Ο δε Α/ΓΕΕΘΑ ειπε τα εξης στο ετήσιο Συμπόσιο της Ελληνικής Ένωσης για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία

«Όπως συνηθίζω να λέω στους συνομιλητές μου σε διεθνές επίπεδο, η αναφορά στην αδικαιολόγητη συμπεριφορά της Τουρκίας δεν γίνεται ως παράπονο, αλλά αποτελεί αποτύπωση μιας κατάστασης, η οποία μας αναγκάζει να διαθέτουμε καθημερινά πόρους για να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία και τα συμφέροντά μας»
«Το πόσο απαιτητική είναι η συνεχής επαγρύπνηση το γνωρίζουν πολύ καλά τα στελέχη μας, τα οποία 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις τουρκικές προκλήσεις σε στεριά, θάλασσα και αέρα».
Έστειλε μάλιστα ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα:
«Η ποιότητα των οπλικών συστημάτων και μέσων που διαθέτουμε, το υψηλό επίπεδο ρεαλισμού στην εκπαίδευσή μας και βεβαίως ο επαγγελματισμός και η ποιότητα του προσωπικού μας δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολία ή αμφισβήτηση»
 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη