14 Δεκ 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ…

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters,
το οποίο φυσικά παρασιωπάται από τα εδώ κατοχικά ΜΜΕ, ο δείκτης προσδοκιών για διάλυση του ευρώ,εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.Παράλληλα, εκτιμάται από επενδυτές πως, παρά την συμφωνία για ελληνική παράταση, το κοινό ευρωπαίκό νόμισμα θα είναι παρελθόν σε ένα χρόνο.

Η συμφωνία στο Eurogroup για 4μηνη παράταση στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά διέλυσε τις αμφιβολίες για την τύχη του ευρώ. Το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στον δείκτη προσδοκιών για διάλυση του ευρώ, ο οποίος ονομάζεται ΕΒΙ, από τις λέξεις Euro Break-up Index.Ο δείκτης αυτός εκτινάχθηκε τον Φεβρουάριο σε επίπεδα ρεκόρ 2 ετών, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2013.
Μάλιστα οι επενδυτές που ρωτήθηκαν απάντησαν με ποσοστό 38% πως η διάλυση της ευρωζώνης θα συμβεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
Εκτιμάται ότι, πρωταρχικό ρόλο στη διάλυση του ευρώ θα διαδραματίσουν οι εκλογές στην Ιταλία την άνοιξη του 2018, με δεδομένο ότι, και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τα 2/3 του εκλογικού σώματος της χώρας υποστηρίζουν κόμματα που έχουν τοποθετηθεί υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από την Ευρωζώνη.
Ένας δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι ο διπλασιασμός των χρεών στις χώρες της περιφέρειας όπως Ιταλία,Πορτογαλία,Κύπρος, Ισπανία και Ελλάδα, καθώς και τα τραπεζικά αδιέξοδα στις ίδιες χώρες.
Ο μέσος όρος της ανάπτυξης όλων των χωρών της ευρωζώνης υστερεί κατά πολύ από τον αντίστοιχο διεθνή μέσο όρο και αυτό αναδεικνύει την αποτυχία του ενιαίου νομίσματος στον διεθνή οικονομικό ανταγωνισμό.
Γενικότερα έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι, το ευρώ ευνοεί μόνο τη Γερμανία και ολοένα και περισσότεροι πολίτες θεωρούν ότι αποτελεί το όχημα γαι τη Γερμανοποίηση της Ευρώπης.



Πηγή : triklopodia.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη