4 Δεκ 2017

Η «καταιγίδα» των πλειστηριασμών χτυπά την Κυβέρνηση - Φόβοι για νέες εκρήξεις εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιμέτωπη με τις «παράπλευρες απώλειες» του success story βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, που από τη μία «καίγεται» για
την απρόσκοπτη διαδικασία των πλειστηριασμών προς χάριν της αξιολόγησης και από την άλλη μετράει το πολιτικό κόστος από το σπάσιμο των κοινωνικών συμμαχιών.

Κάπως έτσι, κάθε Τετάρτη «ξεθωριάζει» το λαμπερό χρώμα της εξόδου από το μνημόνιο, αφού παρά τη διαπραγμάτευση Τσακαλώτου και τις διαβεβαιώσεις Τζανακόπουλου τα Ειρηνοδικεία πλημμυρίζουν από πολίτες που αντιδρούν στον πλειστηριασμό ακινήτων, οι οποίοι όμως επιβάλλονται για να γλιτώσει η οικονομία τα χειρότερα.

Με κάποιον τρόπο πρόκειται για έναν ιδιότυπο αγώνα που έχει διαιτητές τους «θεσμούς» και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και αντίπαλους στην αρένα την κοινωνία από τη μια και τις τράπεζες από την άλλη, καθώς διαγράφεται κίνδυνος ανακεφαλαιοποίησης, που θα ανοίξει το δρόμο για «κούρεμα» των καταθέσεων.

Την ίδια ώρα οι διαμαρτυρίες προκαλούν πανικό για το ενδεχόμενο να λάβουν μαζική συμμετοχή και να πυροδοτήσουν κοινωνική έκρηξη, όπως έγινε και στην Ισπανία.
Ηταν οι εικόνες από τα επεισόδια στα Ειρηνοδικεία που γέμισαν τις τηλεοράσεις και επακόλουθα το σαλόνι κάθε σπιτιού και προκάλεσαν φόβο στην κυβέρνηση. Οι διαβεβαιώσεις των προηγούμενων ημερών προφανώς και δεν στάθηκαν αρκετές, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να συγκαλέσει Πολιτικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας το επικοινωνιακό έλλειμμα, αλλά και τον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση.



parapolitika.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη