13 Ιαν 2018

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:ΗΧΗΡΟ ""ΟΧΙ"" ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ-ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ1992-ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ!!!

 Καραμανλής: Η ΝΔ είναι η παράταξη που ξέρει να λέει τα μεγάλα «Όχι»   -
Ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, σε σημερινή παρέμβασή του στη ραδιοφωνική εκπομπή  στον σταθμό «ALPHA 989», δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η ευαισθησία που έχει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας για τον όρο «Μακεδονία» είναι και δεδομένη και αποδεδειγμένη. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι είναι το κόμμα που ξέρει να λέει τα μεγάλα “Όχι” και το 1992 και το 2008.»
Επίσης, τόνισε ότι: «Το Βουκουρέστι δεν κατέληξε σε συμφωνία, λόγω της αδιαλλαξίας των Σκοπίων, κι άρα δεν υπάρχει σ’ αυτήν τη φάση δέσμευση για σύνθετη ονομασία. Όπως έχει δηλώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κόκκινη γραμμή – πέρα από το όνομα – έχει να κάνει και με τις χρήσεις του ονόματος (erga omnes) αλλά και με τα ζητήματα του αλυτρωτισμού που επιδεικνύει η σκοπιανή πλευρά, προσπαθώντας να καπηλευθεί την ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας.»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να κάνει «σαλαμοποίηση» του όλου θέματος, δηλ. να συμφωνήσουν σε μια ονομασία και μετά να συζητήσουν τα υπόλοιπα ζητήματα. Αν οι εταίροι μας θέλουν συμφωνία στο θέμα του ονόματος, πρέπει να πείσουν τους γείτονές μας να κάνουν πολλά βήματα πίσω. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα δεν είναι το τι λέει η Αντιπολίτευση, αλλά το τι κάνει η Κυβέρνηση. Αυτή έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, την ώρα που ψηφίζει το Πολυνομοσχέδιο, αυτό το τερατούργημα, που στην ουσία είναι η εμβληματικότερη κατάρρευση του αριστερού αφηγήματος, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, κάνοντας διαρροές για τυχόν διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας.»
Ολοκλήρωσε τη συνέντευξη του τονίζοντας ότι: «Η Εκκλησία – όπως όλοι σ’αυτή τη χώρα – έχει δικαίωμα να έχει άποψη. Αυτό, όμως, που έπραξε η κυβέρνηση, που μέσω διαρροών ταυτίζει τις απόψεις της Εκκλησίας με αυτές της Χρυσής Αυγής, είναι απαράδεκτο και προσβλητικό, και υπονομεύει κάθε προσπάθεια για εθνική συνεννόηση.»


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη