20 Ιαν 2018

Ζω πάνω από 20 χρόνια στην Μ Βρετανία δεν έχω πάει ούτε μια φορά σε εφορία"

Ζω στην Μ Βρετανία. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Είμαι ασφαλισμένος στο 1 ταμείο που υπάρχει για όλους όσους ζουν εκεί. Δεν έχω "μπλοκάκια"(τι είναι αυτό ρε παιδιά; ) ούτε
....
αποδείξεις παροχής υπηρεσιών θεωρημένες από την εφορία (σοβαρά τώρα υπάρχει κάτι τέτοιο;).

Όταν κάνω μια δουλειά στέλνω ένα απλό τιμολόγιο μέσω e-mail σε μορφή excel με τα στοιχεία μου και τον αριθμό ΦΠΑ και η πληρωμή γίνεται απευθείας στον τραπεζικό μου λογαριασμό. Στο τέλος κάθε χρόνου μπαίνω στον σάιτ της εφορίας (HMRC) συμπληρώνω τα έσοδα -εξοδα-δαπάνες και με το που πατάω "Done" μου βγαίνει ο λογαριασμός.

Κάνω την εξόφληση μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής και ασχολούμαι με το ίδιο θέμα ξανά για μια μέρα μετά από 1 χρόνο. Για καλό και για κακό η εφορία μου στέλνει και μια υπενθύμιση γιατί υπάρχει πρόστιμο εάν δεν κάνω την δήλωση μου έως τις 31 Ιανουαρίου. Πόσο χρόνο ξόδεψα για την όλη διαδικασία; Όσο περίπου ξοδεύω κάθε φορά που κατεβαίνω στην Ελλάδα και πηγαίνω στην εκεί εφορία για να κάνω μια ερώτηση.


Πάνω από 20 χρόνια στην Μ Βρετανία δεν έχω πάει ούτε μια φορά σε εφορία. Όλες μου οι επικοινωνίες γίνονται μέσω τηλεφώνου και email. Μια φορά πάτησα το πόδι μου σε δημόσια υπηρεσία. Όταν έκανα "Εγγραφή" στο βρετανικό κράτος. Εκδόθηκε την ίδια ημέρα "Ένας και μοναδικός κωδικός" με τον οποίο πληρώνω φόρους, την ιατρική μου περίθαλψη και το συνταξιοδοτικό ταμείο.
Θέλετε να ζείτε με παρόμοιο τρόπο; Στηρίξτε πολιτικούς όπως τον Θάνο Τζήμερο και την Δημιουργία Ξανά και φωνές όπως του Καρκατσούλη και της Μιράντας Ξαφά που αγωνίζονται να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό , λειτουργικό και πραγματικά φιλελεύθερο κράτος.
Διαφορετικά μπορείτε να ζείτε ακούγοντας παρόμοιες ιστορίες σαν την δική μου από τα παιδιά σας όταν αυτά έρχονται για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους από το εξωτερικό.

https://www.facebook.com/savvas.ios
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη