17 Ιαν 2018

Έρχονται αντίποινα για την δολοφονία Ιβάνοβιτς – Σε ετοιμότητα Σέρβοι κομάντος – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

  Οι Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες για όλα, ακόμα και να στείλουν στρατό εάν χρειαστεί στη περιοχή.

Είχαμε επισημάνει ότι μετά την εμφάνιση ένοπλων σερβικών πολιτοφυλακών και την ένταση που επικρατεί εναντίον της σερβικής μειονότητας στην Αλβανία τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε Κόσοβο-Σερβία-Αλβανία.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εκδώσει  από χθες ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας τους πολίτες που σχεδιάζουν να μεταβούν στο Κοσσυφοπέδιο και ειδικά στο βορρά στις περιοχές Μιτρόβιτσα, Λεποσάβιτς, Ζούμπιν , Ποτόκ  και Ζβετσάν να είναι πολύ προσεκτικοί, διότι επίκεινται «τρομοκρατικές» επιθέσεις. Πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πρίστινα.
Τώρα η κατάσταση είναι άγνωστη  μετά την ωμή δολοφονία του  Όλιβερ Ιβάνοβιτς ηγέτη της σερβικής μειονότητας στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, διότι η πράξη αυτοί από «άγνωστους» είναι ικανή να πυροδοτήσει εξελίξεις άκρως ανησυχητικές στην περιοχή .
Ο  δράστης πυροβόλησε τον Σέρβο πολιτικό αρκετές φορές πολιτικό μπροστά από τα γραφεία του κόμματός του, «Πρωτοβουλία των Πολιτών – Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη» (SDP) , στο σερβικό τομέα της Μιτρόβιτσα, καταδεικνύοντας ότι επρόκειτο για επαγγελματία δολοφόνο.
Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου τον αναζητεί αλλά προφανώς και είναι πολύ δύσκολο να τον βρει.
«Εύχομαι να μην είναι αλήθεια, αλλά οι γιατροί δήλωσαν  τον Όλιβερ νεκρό στις 09:30 το πρωί», δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος, Νεμπόισα Βλάτζιτς στο AP.
ΕΚΤΑΚΤΟ! Έρχονται αντίποινα για την δολοφονία Ιβάνοβιτς – Σε ετοιμότητα Σέρβοι κομάντος – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα - Εικόνα0
Τον Ιανουάριο του 2016 ο Ιβάνοβιτς είχε καταδικαστεί σε εννέα χρόνια φυλάκισης κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν το 1999 στη διάρκεια του πολέμου του Κοσόβου, αλλά τον Φεβρουάριο του 2017 εφετείο ανέτρεψε την απόφαση και διέταξε νέα δίκη.
Η  Πρεσβεία των ΗΠΑ , η οποία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα είχε  προειδοποιήσει τους πολίτες των ΗΠΑ που επιθυμούν να έρθουν στο Κοσσυφοπέδιο, να έχουν πρόσθετη επαγρύπνηση  λόγω πιθανών αναταραχών, καθώς και πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων (έτσι τις ονομάζει περιγράφοντας την εθνοτική κόντρα ως πολιτική σύγκρουση)  .
«Τρομοκρατικές ομάδες σχεδιάζουν επιθέσεις στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου«, ανέφερε η ανακοίνωση  .
«Οι τρομοκράτες μπορούν, με μικρή προειδοποίηση  ή χωρίς προειδοποίηση, να επιτεθούν σε τουριστικά αξιοθέατα, σταθμούς λεωφορείων,  αγορές / εμπορικά κέντρα, τοπικά κυβερνητικά κτίρια, ξενοδοχεία, clubs, εστιατόρια, χώρους λατρείας, πάρκα, μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα , αεροδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους. Επιπλέον, υπάρχει βία με πολιτικό κίνητρο σε ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο», κατέληγε  η ανακοίνωση προς τους πολίτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στο Κοσσυφοπέδιο.
Όλα είναι πιθανά από εδώ και στο εξής και οι εξελίξεις σίγουρα θα είναι «καυτές».
ΕΚΤΑΚΤΟ! Έρχονται αντίποινα για την δολοφονία Ιβάνοβιτς – Σε ετοιμότητα Σέρβοι κομάντος – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα - Εικόνα1
ΕΚΤΑΚΤΟ! Έρχονται αντίποινα για την δολοφονία Ιβάνοβιτς – Σε ετοιμότητα Σέρβοι κομάντος – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα - Εικόνα2
ΕΚΤΑΚΤΟ! Έρχονται αντίποινα για την δολοφονία Ιβάνοβιτς – Σε ετοιμότητα Σέρβοι κομάντος – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα - Εικόνα3
ΕΚΤΑΚΤΟ! Έρχονται αντίποινα για την δολοφονία Ιβάνοβιτς – Σε ετοιμότητα Σέρβοι κομάντος – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα - Εικόνα4.



triklopodia.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη