28 Ιαν 2018

Πως συνδέεται το Αλτσχάιμερ με το αλάτι

Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν
Η συμβουλή το γιατρού που είναι μαχαιριά πραγματική, "κόψε το αλάτι". Το συστατικό που κάνει νόστιμα όλα τα φαγητά που ξέρουμε, έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των γιατρών.

Ενδεικτικά επηρεάζει την αρτηριακή πίεση, συνδέεται με εγκεφαλικά, με το έμφραγμα, με την οστεοπόρωση, τον καρκίνο του στομάχου, παχυσαρκία, προβλήματα με τα νεφρά.

Σήμερα στο μακρύ κατάλογο, μπαίνει και η ασθένεια της εποχής μας, το Αλτσχάιμερ. Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού μπορεί να προκαλέσει απώλεια μνήμης και Αλτσχάιμερ, λόγω κακής εγκεφαλικής αιμάτωσης και κατακράτηση υγρών.

Πειράματα σε ποντίκια και ανθρώπινα κύτταρα έδειξαν ότι τα αλμυρά τρόφιμα ενεργοποιούν μια φλεγμονώδη ανοσολογική απόκριση που στερεί το οξυγόνο από τον εγκέφαλο και επηρεάζει τους νευρώνες, προκαλώντας συμπεριφορικά και ψυχικά προβλήματα.

Πολύ σημαντικό εύρημα, ότι η αλλαγή στη διατροφή, έδειξε ότι τα αποτελέσματα είναι αναστρέψιμα. Δηλαδή, αν εγκαίρως διακοπή η πρόσληψη αλατιού, οι επιπτώσεις εξαφανίζονται και δεν αφήνουν μόνιμες βλάβες.
 


 E-Radio.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη