17 Ιαν 2018

Η εκτίμηση της ΝΔ για τον χρόνο των εκλογών και η διπλή επίθεση στους Ευρωπαίους

Έτος πολιτικών εξελίξεων έχει χαρακτηρίσει το 2018, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι ο
πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα στήσει κάλπες «πολύ νωρίτερα από όσο κάποιοι νομίζουν». Το είπε και την προηγούμενη εβδομάδα σε στελέχη της ΝΔ από τη Μακεδονία κλείνοντας το χαιρετισμό του σε κομματική εκδήλωση σε ξενοδοχείο στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Στην εκτίμηση αυτή, προχώρησε και ο συντονιστής της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος: «Δεν δίνω καμία πιθανότητα να τελειώσει ο κ. Τσίπρας την τετραετία» σημείωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τη συλλογιστική του κ. Θεοδωρικάκου, ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως αν δεν πάει σε εκλογές νωρίτερα, στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019, θα συντριβεί.
Για αυτό, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, ο κ. Τσίπρας θα οργανώσει όλη του τη στρατηγική, έτσι ώστε τον Αύγουστο του 2018, «να πουλήσει στον ελληνικό λαό το ψεύτικο παραμύθι του τέλους των μνημονίων». Η εκτίμηση των γαλάζιων στελεχών με βάση και τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, είναι πως οι πολίτες γνωρίζουν ότι τα μνημόνια δεν τελειώνουν, με ευθύνη του κ. Τσίπρα, καθώς έχει υπογράψει με τον κ. Καμμένο, μέτρα για μετά το 2018.
Σε όλα αυτά, από τη ΝΔ, προσθέτουν και τις απρόβλεπτες εξελίξεις που μπορεί να υπάρξουν από το Σκοπιανό σε σχέση με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, στους οποίους θα εντείνουν την πολιτική πίεση για να πάρουν θέση. Από την πλευρά τους, στην αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνουν στο δικό τους πρόγραμμα, δικαιολογώντας κάθε απόφαση καταψήφισης προτάσεων της κυβέρνησης, η οποία εσχάτως επιχειρεί να διεκδικήσει το επίθετο «μεταρρυθμιστική».
Στο πλαίσιο αυτό, αναφορικά με την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο σύμβουλος δημοσιονομικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας, παρουσίασε στην εκπομπή «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή, τους 5 λόγους για τους οποίους η ΝΔ είπε «όχι» προχθές στη Βουλή:

1. Γιατί, καταργεί τα πολυτεκνικά επιδόματα και τα επιδόματα για τους τρίτεκνους.
2. Για τη δημιουργία του νέου «ΣΔΟΕ», μιας νέας δομής την οποία στη ΝΔ τη θεωρούν όχι μόνο άχρηστη, αλλά εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσει το «μακρύ χέρι» του εκάστοτε υπουργού, για να κάνει πολιτικούς και οικονομικούς εκβιασμούς με κομματικά κριτήρια και που υπονομεύει ανεξαρτησία της ΑΑΔΕ.
3. Γιατί το πολυνομοσχέδιο μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία ΔΕΚΟ, στο Υπερταμείο υπό τον έλεγχο δανειστών μέχρι 2115. Η ΝΔ λέει ναι στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά διαφωνεί στο να αποφασίζουν οι ξένοι, που θα πάνε τα έσοδα.
4. Για την κατάργηση των 394 άμισθων υποθηκοφυλακείων και τη δημιουργία 17 κτηματολογικών γραφείων, με 75 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Θεωρούν στην οδό Πειραιώς, ότι τα άμισθα υποθηκοφυλακεία προστάτευαν τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Έλληνα και οι νέες υπηρεσίες δημιουργήθηκαν για να γίνουν προσλήψεις.
5. Για την καζινοποίηση της χώρας, με αντίστροφα προοδευτική φορολόγηση των καζίνο (όσο αυξάνουν τα μεικτά κέρδη τους, θα μειώνεται η φορολογία) και με διατάξεις για δάνεια 50.000 ευρώ σε ανθρώπους εθισμένους με τον τζόγο.

Στο μικροσκόπιο της οδού Πειραιώς έχει μπει και η ρευστή κατάσταση στην Ευρώπη, με τον κ. Μητσοτάκη να θεωρεί τις αλλαγές που συντελούνται αυτή τη στιγμή στα ευρωπαϊκά κράτη και Όργανα, ευκαιρία για να επαναπροσδιοριστεί η σχέση της Ελλάδας μαζί τους. Είναι ενδεικτικό ότι χθες το βράδυ ο ίδιος, αναφερόμενος στις θετικές δηλώσεις που κατάφερνε να εξασφαλίσει η κυβέρνηση Τσίπρα από ορισμένους ευρωπαίους αξιωματούχους(ιδιαίτερα του Πιερ Μοσκοβισί), όταν η κατάσταση στην Ελλάδα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, δήλωσε: «Τις αγορές όμως δεν μπορεί να τις κοροϊδέψει κανείς».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Θεοδωρικάκος, σχολίασε τις πρόσφατες αναφορές του κ. Ντάισελμπλουμ, λέγοντας: «πλέον στην εκλογική περιφέρεια του κ. Ντάισελμπλουμ ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, μόνο που στην χώρα μας δεν ψηφίζει ο κ. Ντάισελμπλουμ, ψηφίζουν οι Έλληνες πολίτες και αυτούς τους χάνει μαζικά. Η Ελλάδα τον Αύγουστο  του ’18 με τα χίλια ζόρια θα βρεθεί εκεί που ήταν τον Δεκέμβριο του ’14».






http://newpost.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη