17 Ιαν 2018

Διώχνουν την ΕΥΤΑΞΑ απο προεδρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Η ίδια έχει ενημερωθεί, όμως το τελικό τηλεφώνημα θα γίνει από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. Ερωτηματικό ο
διάδοχός της.
Στην αντικατάσταση της στενής συνεργάτιδάς του από την εποχή της διεκδίκησης της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, Βίκυς Ευταξά, από την προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην κ. Ευταξά ανακοινώθηκε τηλεφωνικώς από ανώτατο κομματικό στέλεχος της Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα γίνουν αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό και η ίδια θα παύσει να ασκεί τα καθήκοντα της προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής. Το τηλεφώνημα έγινε σήμερα το απόγευμα και μάλλον αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη ούτε καν για την ίδια, αφού φέρεται να το περίμενε. Πάντως, η κ. Ευταξά ενημερώθηκε ότι δεν πρόκειται κανείς άλλος να της κάνει επίσημες ανακοινώσεις, παρά αργότερα απόψε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, δείγμα και του σεβασμού της ηγεσίας στο πρόσωπό της. Περαιτέρω εξηγήσεις επίσης δεν δόθηκαν, αφού εφόσον θα μιλήσει μαζί της ο κ. Μητσοτάκης, ο μόνος λόγος που μετράει είναι ο δικός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυσάρεστο κλίμα που είχε διαμορφωθεί με την κεντρική ηγεσία του κομματικού μηχανισμού (όχι με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη) ήταν αυτό που έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να αποφασιστεί η απομάκρυνση της προέδρου, 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Οι επίσημες ανακοινώσεις πιθανώς να διαφωτίσουν περισσότερο τα πράγματα, αν και μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχουν, διότι συνήθως είναι εξαιρετικά λιτές. Ως επίσημη δικαιολογία φέρονται οι αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, για τις οποίες πάντως δεν έχει γίνει κάτι περισσότερο γνωστό.

Στην κ. Ευταξά, όπως λένε τοπικές «γαλάζιες» πηγές, χρεώθηκε η όχι τόσο καλή συνεργασία με τις ΝΟΔΕ, η εσωστρέφεια του κομματικού μηχανισμού της Θεσσαλονίκης, η απουσία σε πολλά κρίσιμα ζητήματα και το κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης και η μηδαμινή επαφή ακόμη και με τα ΜΜΕ. Από την άλλη, εκείνο που την κράτησε ήταν η οργάνωση ειδικά στις εκδηλώσεις του κόμματος και η συνέπεια στις κομματικές υποχρεώσεις και καθήκοντα.

Το κλίμα που ζύγιζε υπέρ της «δυσαρέσκειας» επέτεινε περαιτέρω και η τελευταία επίσκεψη του γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς σύμφωνα με κουτσομπολιά από τους παριστάμενους, η παρατήρηση της κ. Ευταξά για την απουσία μελών της Πολιτικής Επιτροπής από το τραπέζι που έκανε ο κ. Αυγενάκης εξελήφθη ως αχρείαστη γκρίνια. Δεδομένου μάλιστα ότι οι περισσότεροι απόντες είχαν ενημερώσει προσωπικά τον κ. Αυγενάκη για την απουσία τους και οι παρουσίες ήταν τελικά πολλές. Να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι;

Το κρίσιμο ερώτημα πάντως πλέον είναι ο διάδοχος. Έχουν κυκλοφορήσει μια σειρά από ονόματα, όμως κανείς εκ των «υποψηφίων» δεν έχει ενημερωθεί μέχρι τώρα για το παραμικρό. Ένδειξη και αυτή της εκτίμησης προς το πρόσωπο της κ. Ευταξά από την Πειραιώς. Το κρίσιμο τηλεφώνημα θα γίνει στις επόμενες ώρες...



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη