17 Ιαν 2018

Νέα παρέμβαση Καραμανλή για το Σκοπιανό

Συνάντηση με εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων ανά την υφήλιο είχε χθες ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας
Καραμανλής, στο γραφείο του στην οδό Μαβίλη.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, που διήρκησε περίπου 25 λεπτά, βρέθηκε το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, γύρω από το οποίο αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα έντονη κινητικότητα, με τη γραμμή του «Βουκουρεστίου», της οποίας ο ίδιος υπήρξε πρωτεργάτης, να αποτελεί εθνική γραμμή για την οποία η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «είναι το ελάχιστο που οφείλει να διασφαλίσει η κυβέρνηση για τα συμφέροντα της χώρας».
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, από μόνη της η διεξαγωγή αυτής της συνάντησης, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες γα το Σκοπιανό, συνιστά ένα μήνυμα από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Μπαλτατζή, γ.γ. του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και πρώην αντιπρόεδρο της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση σε δήλωσή του, προ ημερών, ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος.
Η συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων, Νίνα Γκατζούλη, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ότι απορρίπτει κάθε σύνθετη ονομασία και εμμένει στην απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών το 1992, δηλαδή να μην περιέχει η ονομασία με κανένα τρόπο τον όρο «Μακεδονία».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη