19 Ιαν 2018

Οργή στη Ν.Δ για το (νέο) θεσμικό ατόπημα Τσίπρα

Απανωτά δημόσια… χτυπήματα, μέσω δηλώσεων ή ανακοινώσεων, περί "μυστικής διπλωματίας" της
συγκυβέρνησης στην ατζέντα του ονοματολογικού των Σκοπίων. Αλλά και έντονη δυσφορία για το θεσμικό ατόπημα, όπως χαρακτηρίζεται από την πλευρά των "γαλάζιων", του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να παρακάμψει την αντιπολίτευση και να ενημερώσει πρώτα από όλους τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις εξελίξεις-φωτιά στο πεδίο της διαπραγμάτευσης.

 Του Δημήτρη Γκάτσιου

Η Νέα Δημοκρατία απομονώνει εμφανώς το Μέγαρο Μαξίμου, διαμηνύοντας σε κάθε ευκαιρία προς το οικοσύστημα των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι θα…διαβεί αυτό το μονοπάτι μόνο του. Παράλληλα, το χθεσινοβραδινό τετ α τετ Τσίπρα-Ιερώνυμου, αμέσως μόλις έγινε γνωστό στην οδό Πειραιώς προκάλεσε σαφέστατη ενόχληση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενόχληση, η οποία ήρθε, για να διατυπωθεί μέσα από ένα σχόλιο-φωτιά της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο έβαζε στο στόχαστρό του τον πρωθυπουργό. "Για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως είναι το Σκοπιανό, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να μην ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα, τους βουλευτές, το λαό και να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ.

Είναι πια προφανές ότι ο πρωθυπουργός προτάσσει τις μικροκομματικές επιδιώξεις του ακόμη και έναντι του εθνικού συμφέροντος. Μάλιστα έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα, όταν λίγες ημέρες νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών ταύτιζε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή. Πρωτοφανής ανευθυνότητα, από μια επικίνδυνη κυβέρνηση που αναλαμβάνει πλέον αποκλειστικά τις ευθύνες της για ό,τι συμβεί", τόνισε η οδός Πειραιώς, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση της κριτικής της προς την κυβέρνηση Κουμουνδούρου-κόμματος Καμμένου.

Με κεντρικό στόχο να αναδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τη…διγλωσσία στο εσωτερικό του στρατοπέδου της συγκυβέρνησης για ένα ζήτημα καίριας εθνικής σημασίας, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να στέλνει κατά κύματα μηνύματα προς τους μαξιμινούς.

Κινούμενη εμφατικά σε αυτό το τέμπο, η εκπρόσωπος της "γαλάζιας" παράταξης, Μαρία Σπυράκη, μίλησε για "κυβέρνηση σκορποχώρι". Σημείωσε πως οι ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητοι Έλληνες δε μπορούν να παρουσιάσουν μία ενιαία θέση ως βάση διαπραγμάτευσης. Και ανέδειξε την πλήρη ευθύνη τους μπροστά στις από εδώ και πέρα εξελίξεις.

"Δύο μήνες τώρα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης. Έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις ερήμην μας. Είναι, πλέον, πολύ αργά για ενημέρωση…Υπάρχει ήδη μια έναρξη συζήτησης για το ενδεχόμενο να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.  Επιμένουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία έπρεπε να προέλθει από την Κυβέρνηση στην έναρξη αυτής της πορείας. Τώρα είναι πλέον πολύ αργά. Εφόσον συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ο κ. Κουμουτσάκος θα προσέλθει, ζητώντας από τον κ. Κοτζιά να αποσαφηνίσει εάν η θέση του δεσμεύει την κυβερνητική πλειοψηφία. Δηλαδή, το σύνολο της Κυβέρνησης. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης. Είμαι σαφής: Δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης σε κάθε άλλη περίπτωση", ανέφερε η κ. Σπυράκη. 



 .capital.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη