21 Ιαν 2018

Ανθρωποκυνηγητό των Αλβανών δραστών – «Φέρτε τους αλυσοδεμένους» – «Καζάνι που βράζει» τα Βαλκάνια

Μεγάλη ένταση επικράτησε μετά την επείγουσα σύγκλιση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας  της Σερβίας με αφορμή την
δολοφονία εξέχοντα Σέρβου πολιτικού στο Κοσσυφοπέδιο.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Α. Βούτσιτς κατονόμασε την χθεσινή δολοφονία του Σέρβου πολιτικού Ο. Ιβάνοβιτς ως  μια πράξη τρομοκρατίας, και απαίτησε την παρουσία Σέρβων αστυνομικών στην έρευνα για την ανεύρεση του  δολοφόνου.
Στην υπόθεση παρεμβαίνει όμως και η Ρωσία .
«Ουσιαστικά όμως πρόκειται για κίνηση καλής θέλησης από ΗΠΑ και Τουρκία προς τον πρώην εγκληματία πολέμου και έμπορο  ναρκωτικών «πρωθυπουργό» του Κοσσυφοπεδίου  Ρασμούς Χαραντινάι, η χθεσινή δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς.».αυτό  φέρεται να δήλωσε ο διοικητής του οργανισμού στρατηγικών επικοινωνιών της Ρωσίας Vadim Samodurov.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας μίλησε χθες  στο σερβικό λαό , μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο  συγκλήθηκε επειγόντως μετά  την είδηση ​​της δολοφονίας του Όλιβερ Ιβάνοβιτς.
Ο Oliver Ivanovic πυροβολήθηκε  εν ψυχρώ στο κέντρο της Πρίστινας στις ε 8:18 με 5 σφαίρες. Στις 9.15 μ.μ. και μετά από 45 λεπτά προσπάθειας ανάνηψης επιβεβαιώθηκε  ο θάνατος του .
«Εκ μέρους του κράτους της Σερβίας, και για λογαριασμό της κυβέρνησης, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του . Για το κράτος της Σερβίας, αυτή η πράξη είναι τρομοκρατική και κατά συνέπεια θα την αντιμετωπίσουμε ως τέτοια . Όταν λέω τρομοκρατική εννοώ ότι η δικαιοδοσία ανήκει στην Εισαγγελική Υπηρεσία για το Οργανωμένο Έγκλημα»,  είπε ο Βούτσιτς, προσθέτοντας:
«Αυτό που αποφασίσαμε κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου είναι να αποστείλουμε  επιστολή στα όργανα της EULEX και UNMIK με το αίτημα μας, για άμεση εμπλοκή μας  στη διεξαγωγή της έρευνας στην επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου, γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συμμετοχή θα σήμαινε την αποκάλυψη της αλήθειας», τόνισε ο ίδιος .
Ο Σέρβος πρόεδρος δήλωσε ότι η Σερβία θα λάβει όλα τα μέτρα, τα οποία  υποσχέθηκε στην Μιλένα, σύζυγο του Ιβάνοβιτς να βρεθούν οι δολοφόνοι.
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές ενδείξεις που δείχνουν τους  πιθανούς δράστες, αλλά ότι δεν έχει καμία εξουσία να μιλήσει αυτή την στιγμή μιας και την γνώση την έχουν οι αρμόδιες  υπηρεσίες.
«Το έγκλημα», είπε, «δεν έλαβε χώρα στο έδαφος ελέγχεται  ουσιαστικά από το κράτος της Σερβίας, και πρέπει να περιμένουμε την αντίδραση των άλλων φορέων, αλλά περιμένουμε να το κάνουν επαγγελματικά ενώ ζητάμε από την Φεντερίκα Μογκερίνι και εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας να αντιδράσουν ταχύτατα».
Ο Βούτσιτς  επανειλημμένα επισήμανε  ότι αυτή η τρομοκρατική ενέργεια δεν θα μείνει ατιμώρητη.
« Οι δράστες πρέπει να συλληφθούν, αν δεν το κάνουν, θα το κάνουμε εμείς. Η δολοφονία θα διερευνηθεί και οι δολοφόνοι θα συλληφθούν. Όποιος το έκανε, θα βρεθεί»,τόνισε.
Ο Πρόεδρος τόνισε ότι το Βελιγράδι δεν εμπιστεύεται τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου, αλλά ελπίζει να είναι σε θέση να ερευνήσουν , και αν δεν μπορούν, η  Σερβία, θα το πράξει μόνη της. Υπενθύμισε δε :
« Δεν έχουμε τη μέγιστη δυνατή εμπιστοσύνη στα όργανα  του Κοσσυφοπεδίου, αλλά ελπίζουμε. Εάν δεν είναι σε θέση, παρακαλώ καλέστε τα όργανα μας και αποδεχτείτε τη βοήθειά μας. Διότι, λέμε, εμείς θα ανακαλύψουμε (δολοφόνους)», τονίζει  ο Βούτσιτς.
Τόνισε επίσης ότι όποιος σκότωσε τον Ιβάνοβιτς  δεν είναι Σέρβος.
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους  που έχουν γνώση των πιθανών νέων επιθέσεων, που οφείλεται το γεγονός ότι η δολοφονία Ιβάνοβιτς η οποία χαρακτηρίζεται ως πράξη τρομοκρατίας έλαβε χώρα ενώ οι ΗΠΑ είχαν εκδώσει πρόσφατα  προειδοποίηση σχετικά με πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις, ο Πρόεδρος Vučić δήλωσε ότι η υπηρεσία επικοινωνίας μας όλο το 24ωρο συνομιλεί με διαφορετικές υπηρεσίες παγκοσμίως.
«Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ  το έθεσε στις 10 Ιανουαρίου. Δεν νομίζω ότι είχαν οποιαδήποτε γνώση, νομίζω ότι είναι μια διαδικασία ρουτίνας. Δεν νομίζω ότι είχαν τίποτα συγκεκριμένο και αν είχαν , τότε οι δολοφόνοι θα βρεθούν αμέσως»,  είπε ο Βούτσιτς.
Ο δολοφόνος του Σέρβου ηγέτη ήταν σίγουρα επαγγελματίας και αυτοί που τον έβαλαν ήθελαν να προκαλέσουν νέα προβλήματα ανάμεσα σε Αλβανούς και Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο. Εκεί είναι και το «κλειδί» της υπόθεσης .
Δύο εισαγγελείς ανέλαβαν την υπόθεση της δολοφονίας του Σέρβου πολιτικού Όλιβερ Ιβάνοβιτς. Όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Μιτρόβιτσα, Σίκρι Σίλα ανέθεσε την υπόθεση σε δύο εισαγγελείς διαφορετικών εθνοτήτων: Έναν Σέρβο και έναν Αλβανό. Κι αυτό ούτως ώστε να διασφαλιστεί η αμεροληψία κατά την διαδικασία των ερευνών.
Αλβανός και Σέρβος εισαγγελέας ανέλαβαν την δολοφονία του Iβάνοβιτς
Δύο εισαγγελείς ανέλαβαν την υπόθεση της δολοφονίας του Σέρβου πολιτικού Όλιβερ Ιβάνοβιτς. Όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Μιτρόβιτσα, Σίκρι Σίλα ανέθεσε την υπόθεση σε δύο εισαγγελείς διαφορετικών εθνοτήτων, έναν Σέρβο και έναν Αλβανό για να διασφαλιστεί η αμεροληψία κατά την διαδικασία των ερευνών.
Ο σοσιαλδημοκράτης μετριοπαθής πολιτικός Όλιβερ Ιβάνοβιτς δολοφονήθηκε σήμερα το πρωί στην πόλη Μιτρόβιτσα, στο βόρειο Κόσοβο.
Ο Σίκρι Σίλα ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ύποπτοι και τα μόνα στοιχεία που εξετάζουν οι αρχές είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στο τόπο του εγκλήματος και ένα καμένο αυτοκίνητο ένα χιλιόμετρο έξω από την πόλη Μιτρόβιτσα. Εικάζεται ότι το αυτοκίνητο αυτό χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι του Ιβάνοβιτς. Ο γενικός εισαγγελέας ανέφερε επίσης ότι ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς πυροβολήθηκε πισώπλατα, έξι φορές, μέσα από αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει ενώ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν πιστόλι ZASTAVA M70A των εννέα χιλιοστών.
Η αστυνομία του Κοσόβου ανακοίνωσε, αργά σήμερα το απόγευμα, ότι προσφέρει 10.000 ευρώ για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
Η σορός του Όλιβερ Ιβάνοβιτς, μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας, μεταφέρθηκε στα γραφεία του κινήματος «Ελευθερία ,Δημοκρατία, Δικαιοσύνη» του οποίου ήταν επικεφαλής, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.
– 10.000 ευρώ για κάθε πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει στους δράστες προσφέρει η αστυνομία του Κοσόβου – Σε Σέρβο και Αλβανό εισαγγελέα ανατέθηκε η υπόθεση – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Η αστυνομία του Κοσόβου ανακοίνωσε, αργά σήμερα το απόγευμα, ότι προσφέρει 10.000 ευρώ για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ύποπτοι. Τα μόνα στοιχεία που εξετάζουν οι αρχές είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στο τόπο του εγκλήματος.
«Οι ερευνητές εξακολουθούν να βρίσκονται επί τόπου και δεν γνωρίζουμε ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτή που πραγματοποιήθηκε από ένα αυτοκίνητο εν κινήσει», δήλωσε στο AFP ο δημόσιος εισαγγελέας Σίγκρι Σίλα.
Βούτσιτς: Θα βρούμε τους δολοφόνους του Ιβάνοβιτς
Τρομοκρατική πράξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τη δολοφονία του Σέρβου πολιτικού, Όλιβερ Ιβάνοβιτς, στο Κόσοβο.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Σερβίας, ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι οι δολοφόνοι άφησαν ίχνη πίσω τους, που αξιοποιούνται και θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. «Δεν μπορώ ακόμη να μιλήσω για τα στοιχεία που έχουν οι δικές μας υπηρεσίες για τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς, αλλά υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που καταδεικνύουν τους πιθανούς δράστες» ανέφερε ο Σέρβος Πρόεδρος.
Ο κ. Βούτσιτς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Σερβίας, αν και δεν έχει αρμοδιότητες στο Κόσοβο, θα αποκαλύψει τους ενόχους. «Στο Κόσοβο κυριαρχούν οι Αλβανοί και οι ξένοι, κι αν δεν μπορέσουν αυτοί να βρουν τους δολοφόνους θα τους βρούμε εμείς. Προσφέραμε την βοήθειά μας στις αρχές του Κοσόβου, αλλά διεξάγουμε και ανεξάρτητα δικές μας έρευνες και σίγουρα θα ανακαλύψουμε ποιος ή ποιοι είναι οι δράστες» τόνισε.
Ο πρόεδρος της Σερβίας προειδοποίησε την πολιτική ηγεσία του Κοσόβου να μην προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς για να επιβάλει την κυριαρχία της στο βόρειο Κόσοβο, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.
Οργισμένος ο Σέρβος πρόεδρος!
Τρομοκρατική πράξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς, στο Κόσοβο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Σερβίας, ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι οι δολοφόνοι άφησαν ίχνη πίσω τους, που αξιοποιούνται και θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. «Δεν μπορώ ακόμη να μιλήσω για τα στοιχεία που έχουν οι δικές μας υπηρεσίες για τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς, αλλά υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που καταδεικνύουν τους πιθανούς δράστες» ανέφερε ο Σέρβος Πρόεδρος.
Ο κ. Βούτσιτς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Σερβίας, αν και δεν έχει αρμοδιότητες στο Κόσοβο, θα αποκαλύψει τους ενόχους. «Στο Κόσοβο κυριαρχούν οι Αλβανοί και οι ξένοι. Αν δεν μπορέσουν αυτοί να βρουν τους δολοφόνους θα τους βρούμε εμείς. Προσφέραμε την βοήθειά μας στις αρχές του Κοσόβου. Διεξάγουμε όμως ανεξάρτητα δικές μας έρευνες. Σίγουρα θα ανακαλύψουμε ποιος ή ποιοι είναι οι δράστες» τόνισε.
Ο πρόεδρος της Σερβίας προειδοποίησε την πολιτική ηγεσία του Κοσόβου να μην προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς για να επιβάλει την κυριαρχία της στο βόρειο Κόσοβο, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Σερβίας, ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι οι δολοφόνοι άφησαν ίχνη πίσω τους, που αξιοποιούνται και θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
«Δεν μπορώ ακόμη να μιλήσω για τα στοιχεία που έχουν οι δικές μας υπηρεσίες για τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς, αλλά υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που καταδεικνύουν τους πιθανούς δράστες» ανέφερε ο Σέρβος Πρόεδρος.
Ο κ. Βούτσιτς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Σερβίας, αν και δεν έχει αρμοδιότητες στο Κόσοβο, θα αποκαλύψει τους ενόχους.
«Στο Κόσοβο κυριαρχούν οι Αλβανοί και οι ξένοι, κι αν δεν μπορέσουν αυτοί να βρουν τους δολοφόνους θα τους βρούμε εμείς. Προσφέραμε την βοήθειά μας στις αρχές του Κοσόβου, αλλά διεξάγουμε και ανεξάρτητα δικές μας έρευνες και σίγουρα θα ανακαλύψουμε ποιος ή ποιοι είναι οι δράστες» τόνισε.
Ο πρόεδρος της Σερβίας προειδοποίησε την πολιτική ηγεσία του Κοσόβου να μην προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς για να επιβάλει την κυριαρχία της στο βόρειο Κόσοβο, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Σερβίας, ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι οι δολοφόνοι άφησαν ίχνη πίσω τους, που αξιοποιούνται και θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
«Δεν μπορώ ακόμη να μιλήσω για τα στοιχεία που έχουν οι δικές μας υπηρεσίες για τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς, αλλά υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που καταδεικνύουν τους πιθανούς δράστες», ανέφερε ο επικεφαλής του σερβικού κράτους.
Ο κ. Βούτσιτς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Σερβίας, αν και δεν έχει αρμοδιότητες στο Κόσοβο, θα αποκαλύψει τους ενόχους.
«Στο Κόσοβο κυριαρχούν οι Αλβανοί και οι ξένοι, κι αν δεν μπορέσουν αυτοί να βρουν τους δολοφόνους θα τους βρούμε εμείς.
»Προσφέραμε την βοήθειά μας στις Αρχές του Κοσόβου, αλλά διεξάγουμε και ανεξάρτητα δικές μας έρευνες και σίγουρα θα ανακαλύψουμε ποιος ή ποιοι είναι οι δράστες», τόνισε.
Ο πρόεδρος της Σερβίας προειδοποίησε την πολιτική ηγεσία του Κοσόβου να μην προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς για να επιβάλει την κυριαρχία της στο βόρειο Κόσοβο, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.
Ανθρωποκυνηγητό των Αλβανών δραστών – «Φέρτε τους αλυσοδεμένους» – «Καζάνι που βράζει» τα Βαλκάνια - Εικόνα0
Ανθρωποκυνηγητό των Αλβανών δραστών – «Φέρτε τους αλυσοδεμένους» – «Καζάνι που βράζει» τα Βαλκάνια - Εικόνα1
Ανθρωποκυνηγητό των Αλβανών δραστών – «Φέρτε τους αλυσοδεμένους» – «Καζάνι που βράζει» τα Βαλκάνια - Εικόνα2
Ανθρωποκυνηγητό των Αλβανών δραστών – «Φέρτε τους αλυσοδεμένους» – «Καζάνι που βράζει» τα Βαλκάνια - Εικόνα3
Ανθρωποκυνηγητό των Αλβανών δραστών – «Φέρτε τους αλυσοδεμένους» – «Καζάνι που βράζει» τα Βαλκάνια - Εικόνα4



pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη