17 Ιαν 2018

Οι Προτάσεις Νίμιτς Για Την Ονομασία Της ΠΓΔΜ! Ποια Ονόματα Προτείνει

Ο ειδικός διαμεσολαβητής του Ο.Η.Ε, για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, στη σημερινή παρέμβαση του,ανέφερε ότι δεν έχει νέες
ιδέες για το όνομα και ότι οι προτάσεις του θα κινηθούν στο πλαίσιο των προτάσεων που έχει καταθέσει τα τελευταία χρόνια.

Επεσήμανε δε, ότι υπάρχει δυναμική επίλυσης του ζητήματος, ενώ αναφέρθηκε ειδικώς στην ύπαρξη κάποιου τύπου προσδιορισμού πίσω από το όνομα.
Ας δούμε, ποιες ήταν οι προτάσεις του Μάθιου Νίμιτς, τα τελευταία 20 χρόνια γύρω από το Σκοπιανό, ώστε να αντιληφθούμε περίπου το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί και σε αυτήν την περίδο.
Aπό το 1994, ο Μάθιου Νίμιτς ως απεσταλμένος τότε του Λευκού Οίκου, συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για το λύση του Σκοπιανού ζητήματος, όταν και πραγματοποίησε συνάντηση με τον τότε Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου και τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια.
Το 1998 προτείνεται ο όρος Μακεδονία των Σκοπίων, αλλά απορρίπτεται από την πλευρά της ΠΓΔΜ, ενώ το 2005 η νέα πρόταση του Μάθιου Νίμιτς είναι «Republika Makedonija Skopje» είναι η νέα πρόταση του Μάθιου Νίμιτς.
Το 2008 προτείνονται πέντε ονόματα από από τον Μ.Νίμιτς. Συνταγματική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας, Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας και Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας.
Μόνο την τελευταία ονομασία συζητούσε η Ελλάδα. Ο Μάθιου Νίμιτς προτείνει ξανά την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια. Αρνητική η στάση της Αθήνας. Την επόμενη χρονιά προτείνεται το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.
Για τις 17 Ιανουαρίου 2018 έχει προσδιοριστεί η επόμενη συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων, με θέμα την ονομασία της πΓΔΜ.
Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεωντρεις εναλλακτικές προτάσεις για την ονομασία των Σκοπίων.
Αυτές θα είναι:
«Βόρεια Μακεδονία»
«Άνω Μακεδονία»
«Nova Macedonia»





crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη