4 Ιαν 2018

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οι Μακεδόνες είναι Βούλγαροι

Το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη, της 19 Σεπτεμβρίου του 1932, με την προκήρυξη προς τον Μακεδονικό λαό, είναι ....

γνωστό και έχει αναλυθεί επαρκώς, ως προς την ιστορική του διάσταση.
Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι μετά το 1949 ο Ριζοσπάστης και το ΚΚΕ αποκήρυξε όλα αυτά τα κείμενα, αποδίδοντας τις προσπάθειες αυτονόμησης της Μακεδονίας σε "αμερικανικό
σχέδιο".
Αυτό που δεν αναλύθηκε είναι το πιο σπουδαίο:
Τι εννοούσε το ΚΚΕ μιλώντας για "Μακεδονικό λαό";
Η απάντηση έρχεται από τα ενδώτερα της εφημερίδας, όπου ως Μακεδονικός λαός, προσδιορίζεται γεωγραφικά το σύνολο των κατοίκων της Μακεδονίας, το οποίο αποτελείται από τους κατακτητές Τούρκους, τους κατακτητές Έλληνες και τους γηγενείς ...Βούλγαρους!
Όπου δηλαδή ο Ριζοσπάστης έμπαινε στο θέμα της εθνικής καταγωγής των πληθυσμών, μιλούσε για Βουλγάρους. Αποκαλούσε αυτό που αργότερα βαφτίστηκε "Σλαβομακεδόνες" και πρόσφατα "Μακεδόνες" (από τους ίδιους), ως "Βούλγαρους".
Όλοι λοιπόν αποκαλούσαν πριν από μερικές δεκαετίες ως Βούλγαρους τους σημερινούς Σκοπιανούς και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία σήμερα, που αναζητούν εθνολογικό προσδιορισμό, προσπαθώντας να πείσουν τη διεθνή κοινότητα ότι είναι απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου.
Οι άνθρωποι ήταν και είναι απλά Βούλγαροι.






http://makpress.blogspot.gr/2018/01/blog-post_16.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+makpress+(MACEDONIAN+PRESS)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη